Πεντανόστιμα και αφράτα Τσουρέκια για το πασχαλινό τραπέζι – Πανεύκολη συνταγή που θα σας ξετρελανει

Τα τσουρέκια είναι ένα γλυκό που έχει την τιμητική του την Κυριακή του Πάσχα και το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

Πρόκειται για ένα γλυκό που μπορεί να καταναλωθεί ως κολατσιό, ενώ συνδυάζεται τέλεια με τον καφέ ή το γάλα.

Πολλές νοικοκυρές πιστεύουν πως είναι δύσκολο να φτιάξουν μόνες τους τα τσουρέκια και προτιμούν να τ’ αγοράζουν από το ζαχαροπλαστείο ή τον φούρνο.

Αφράτα και πεντανόστιμα τσουρέκια εύκολα και γρήγορα

Η συνταγή όμως από τις “Συνταγές της Γκόλφως”, θα κάνει όλες τις νοικοκυρές ν’ αναθεωρήσουν, καθώς είναι πολύ εύκολη και γρήγορη, ενώ τα τσουρέκια γίνονται αφράτα και πεντανόστιμα.

Υλικά

  • 1 ζαχαρούχο
  • 150ml ηλιέλαιο
  • 150gr.μινερβινη βούτυρο
  • 150gr.ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 150gr. νωπή μαγιά
  • 400ml νερό
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.γ σόδα
  • 1 πορτοκάλι, ξύσμα και χυμό
  • μαχλεπι και κακουλέ
  • αλεύρι 1500gr

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τη μινερβινη, το ζαχαρουχο, το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη. Αφού λιώσουν τα αδειάζουμε σε λεκάνη.

Ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά,τη σόδα και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να φουσκώσει.

Πλάθουμε τα τσουρέκια τα αφήνουμε μισή ώρα, τα αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε 180 βαθμούς για 25 λεπτά.

Related posts

Βάψιμο αυγών: Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα, ποιοι δεν πρέπει να βάψουν, πόσες μέρες κρατάμε την βαφή

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα

Τι να προσέχουν οι καρδιοπαθείς το Πάσχα