Πανεύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Η σπιτική πίτα έχει άλλη νοστιμιά.

Γι’ αυτό σήμερα σας προτείνουμε να φτιάξετε μια εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα με υλικά που σας έχουν περισσέψει.

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180o C στον αέρα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα 20 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.
  • Χτυπάμε σε ένα μπολ με το σύρμα χειρός τα αβγά, το γάλα και το γιαούρτι μέχρι ομογενοποιηθούν.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με το αλεύρι.
  • Προσθέτουμε στο μπολ με τα υγρά το ελαιόλαδο, το πιπέρι, το θυμάρι, το μείγμα του αλευριού σε δόσεις και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα, σαν χυλό.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
  • Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει το μείγμα.
  • Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι.

 

.

Related posts

Καρκίνος: Ποια διατροφή βοηθά τους ασθενείς να τον αντιμετωπίσουν καλύτερα

Καούρα και δυσπεψία: 6 τρόποι να τα αποφύγεις, σύμφωνα με γαστρεντερολόγο

15 υγιεινές τροφές για ολική επαναφορά μετά την υπερφαγία του Πάσχα