Πανεύκολη και πεντανόστιμη τυρόπιτα με λίγα υλικά – Το τυρί που κάνει τη διαφορά

Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας

Ψάχνετε για κάποια συνταγή, που θα αποτελέσει τέλειο ορεκτικό στο σαρακοστιανό τραπέζι και όχι μόνο; Μια πανεύκολη και πεντανόστιμη τυρόπιτα με λίγα μόλις υλικά και τέσσερα τυριά, ένα εκ των οποίων κάνει τη διαφορά, ήτοι το μανούρι που δεν χρησιμοποιείται συχνά.

Υλικά

  • 150 γρ. φέτα
  • 500 γρ. ανθότυρο
  • 200 γρ. γραβιέρα
  • 150 γρ. µανούρι
  • 4 αυγά
  • 5-6 φύλλα δυόσµο, ψιλοκοµµένο
  • 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο ή φύλλο σφολιάτας
  • 150 ml γάλα φρέσκο
  • 1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, λευκό πιπέρι φρεσκοτριµµένο

Εκτέλεση

  • Σε ένα µεγάλο µπολ τρίβουµε τη φέτα και το ανθότυρο, τη γραβιέρα και το µανούρι, προσθέτουµε τα δύο αυγά, τον δυόσµο, λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουµε µε ένα πιρούνι.
  • Αλείφουµε ένα ταψί µε ελαιόλαδο και στρώνουµε τα φύλλα ένα-ένα λαδώνοντάς τα και αφήνοντας να προεξέχουν από τα πλαϊνά του σκεύους.
  • Απλώνουµε τη γέµιση οµοιόµορφα και φέρνουµε προς τα µέσα τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν.
  • Καλύπτουµε µε τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντάς τα ένα-ένα µε ελαιόλαδο και κλείνουµε την πίτα γυρίζοντας τα φύλλα προς τα µέσα ώστε να δηµιουργηθεί ο κλασικός κόθρος.
  • Χτυπάµε το γάλα µε τα υπόλοιπα αυγά και περιχύνουµε την πίτα.
  • Αφήνουµε για 10΄ να απορροφηθεί το µείγµα και ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 170oC-180oC για περίπου 40΄ µέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να γίνει τραγανή.

Related posts

Μούσμουλα: Ο γνωστός άγνωστος με τα πολλά οφέλη για την υγεία

Πόνος στο στομάχι: 9 φυσικές λύσεις που ανακουφίζουν – Τι να αποφύγετε

Το αντιφλεγμονώδες ελληνικό βότανο που καταπολεμά διαβήτη και κατάθλιψη