Όταν έπαθε κρίση επιληψίας, έπεσε στο νερό..

Ένας 55χρονος Βρετανός υπήκοος έχασε τη ζωή του στη θάλασσα του Λαγανά, όταν έπαθε κρίση επιληψίας και έπεσε στο νερό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, ο 55χρονος τουρίστας είχε νοικιάσει ένα θαλάσσιο ποδήλατο μαζί με έναν φίλο του και καθώς είχαν απομακρυνθεί από την ακτή, ο άτυχος Βρετανός φαίνεται να έπαθε την επιληπτική κρίση και να έπεσε στο νερό, με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου θα καταδείξει η νεκροψία νεκροτομή, ενώ προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

Κρίση επιληψίας: Αίτια και συμπτώματα!!!

Η επιληψία είναι μια διαταραχή του κεντρικού νευρικού συστήματος, στην οποία παρουσιάζεται δυσλειτουργία της δραστηριότητας των νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα την εκδήλωση κρίσεων.

Τα συμπτώματα της κρίσης διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Μερικοί απλώς κοιτάζουν το κενό για μερικά δευτερόλεπτα, ενώ σε άλλες περιπτώσεις παρατηρείται ανεξέλεγκτη νευρική σύσπαση των άκρων ή απώλεια των αισθήσεων.

Μία μεμονωμένη κρίση δεν είναι αρκετή για να προκύψει κλινική διάγνωση της επιληψίας.

Ακόμη και οι ήπιες κρίσεις απαιτούν την παραπομπή σε ειδικό, καθώς μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες στο πλαίσιο συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, όπως κατά την οδήγηση. Η θεραπευτική αγωγή περιλαμβάνει συνήθως τα φάρμακα ή και τη χειρουργική επέμβαση και αποδεικνύεται αποτελεσματική στην καταστολή ή και την εξάλειψη των κρίσεων. Μερικά παιδιά, μάλιστα, σταματούν να εκδηλώνουν κρίσεις μεγαλώνοντας.

Επειδή η κρίση επιληψίας πηγάζει από τα κύτταρα του εγκεφάλου, μπορεί να επηρεάσει οποιαδήποτε επιμέρους λειτουργία ελέγχει το σημαντικότατο αυτό όργανο του σώματος. Μερικά συνήθη συμπτώματα είναι τα εξής:

Δείτε περισσότερα Κρίση επιληψίας: Αίτια και συμπτώματα!!!

www.madata.gr

Related posts

Διασώστης του ΕΚΑΒ παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο εν ώρα καθήκοντος

Βίντεο θαρραλέου ταξιτζής στα Καμίνια, που καταδίωξε και έπιασε ληστή που έκανε τον πελάτη και τον ¨ξάφρισε”

Φρίκη και οργή: Νεκρός 7χρονος εξαιτίας της μητέρας του, δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους – ΦΩΤΟ