Ο “μαγικός” χυμός που διαλύει το τοπικό πάχος!!!

Ο “μαγικός” χυμός που διαλύει το τοπικό πάχος.

Το να χτυπιέται κανείς όλη μέρα στα γυμναστήρια για να χάσει τα περιττά κιλά δεν φθάνει. Απαιτείται η υιοθέτηση μια σωστής και ισορροπημένης διατροφής, ενώ στην προσπάθεια συμβάλουν και οι… χυμοί.

Κάποιοι, μάλιστα, όπως ο παρακάτω, χαρακτηρίζεται… μαγικός αφού υπόσχεται διάλυση του τοπικού πάχους.

Η συνταγή του «μαγικού» χυμού, έχει ως εξής:

• Πάγος
• Πορτοκάλι (εξαιρετική πηγή βιταμίνης C)
• Μπανάνα (πλούσια σε κάλιο)
• Φουντούκια (αντιοξειδωτικά και καλή πηγή βιταμίνης )
• Μήλο (περιέχει πηκτίνη και φυτικές ίνες)
• Κανέλλα (έχει αντιοξειδωτική δράση και υπέροχο άρωμα, χωρίς θερμίδες)
• Μέλι (αντισηπτικό και μικροβιοκτόνο)

Το συγκεκριμένο χυμό μπορεί να τον απολαύσει κανείς οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, αφού δεν περιέχει περισσότερες από 150 θερμίδες.

**Τα διατροφικά οφέλη του πορτοκαλιού

Προλαμβάνει τον καρκίνο
Μειώνει τη χοληστερόλη
Μειώνει την υψηλή πίεση του αίματος
Καρδιαγγειακά οφέλη
Αντιμετωπίζει την αρθρίτιδα
Σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου
Προωθεί τη σεξουαλική υγεία
Εμποδίζει τις πέτρες στα νεφρά
Προωθεί την απώλεια βάρους
Διατηρεί υγιές δέρμα
Προστατεύει από μολύνσεις
Ανακουφίζει τη δυσκοιλιότητα
Συντελεί στην υγεία των οστών και των δοντιών
Αποτρέπει τα έλκη

**Οι μπανάνες και τα οφέλη τους

Άγχος: Όταν αγχωνόμαστε μειώνονται τα επίπεδα του καλλίου μας και έτσι τρώγοντας μια μπανάνα λαμβάνουμε το κάλλιο το οποίο μας παρέχει η μπανάνα βοηθώντας την ομαλοποίηση του καρδιακού παλμού μας και στέλνοντας οξυγόνο στον εγκέφαλο.

Αναιμία: Η μπανάνα περιέχει πολύ σίδηρο και αυξάνει την παραγωγή της αιμοσφαιρίνης στο αίμα και έτσι βοηθά σε περιπτώσεις αναιμίας.

Προεμμηνορροϊκό Σύνδρομο: Η βιταμίνη B6 που περιέχει επηρεάζει θετικά τη διάθεση.

Καρκίνος του νεφρού: Τρώγοντας μπανάνες βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου των νεφρών.

Μυϊκή μάζα: Η μπανάνα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και ιχνοστοιχεία. Αυτό την καθιστά σημαντική για την ομαλή ανάπτυξη του μυϊκού συστήματος.

Μυϊκή ανάπτυξη: Η μπανάνα είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και ιχνοστοιχεία. Αυτό την καθιστά σημαντική για την ομαλή ανάπτυξη του μυϊκού συστήματος.

Προστασία από μυϊκές κράμπες. Οι μπανάνες περιέχουν μαγνήσιο.

Γερά οστά: Αυξάνει την απορρόφηση του ασβεστίου δίνοντας μας δυνατότερα οστά.

Ενέργεια: Οι μπανάνες περιέχουν τρία φυσικά σάκχαρα την σακχαρόζη, τη φρουκτόζη και την γλυκόζη σε συνδυασμό με ίνες. Μια μπανάνα δίνει μια άμεση, διαρκή και ουσιαστική ώθηση ενέργειας. Δύο μπανάνες παρέχουν αρκετή ενέργεια για μια επίπονη 90λεπτη προπόνηση γι’ αυτό και οι κορυφαίοι αθλητές καταναλώνουν πολλές μπανάνες.

Δυσκοιλιότητα: Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες η μπανάνα βελτιώνει τη λειτουργία του εντέρου και το γαστρεντερικό σύστημα.

Ελάττωση αρτηριακή πίεσης, Η περιεκτικότητά της σε κάλιο και αντιοξειδωτικά μειώνει αισθητά τα υψηλά επίπεδα αρτηριακής πίεσης.

Βοηθά στην συγκέντρωση και στην μνήμη: Έρευνα έδειξε ότι οι μαθητές που καταναλώνουν μπανάνες ήταν πιο προσεκτικοί στην τάξη και μαθαίνουν περισσότερα.

Βοηθούν στις καούρες στο στομάχι. Οι μπανάνες δρουν ως αντιόξινα για το στομάχι και προσφέρουν άμεση ανακούφιση. Εξουδετερώνουν, επίσης, την υπερβολική οξύτητα και μειώνουν τον ερεθισμό με την επικάλυψη των βλεννογόνου του στομαχιού.

Κατάθλιψη: Οι μπανάνες βοηθούν στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης λόγο των υψηλών επιπέδων τρυπτοφάνης που μετατρέπεται σε σεροτονίνη. Οι ουσίες αυτές βοηθούν στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης και των συμπτωμάτων κρίσεων πανικού, καθώς βελτιώνουν τη διάθεση.

Πανικός: Για την αποφυγή του πανικού που προκαλεί έντονη επιθυμία για τροφές, πρέπει να ελέγχουμε τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα μας, απολαμβάνοντας πλούσια σε υδατάνθρακες τρόφιμα, όπως, οι μπανάνες κάθε δύο ώρες για να κρατηθούν τα επίπεδα σταθερά αποφεύγοντας έτσι τις σοκολάτες.

Πλούσιες σε αντιοξειδωτικά

Τσιμπήματα και δαγκώματα από έντομα: Δρα ως αντιισταμινικό σε τσιμπήματα εντόμων όταν τρίβεται η προσβεβλημένη περιοχή με το εσωτερικό της φλούδας της μπανάνας. Έτσι μειώνεται το πρήξιμο και ο ερεθισμός.

Κάπνισμα: Οι μπανάνες μπορούν, επίσης, να βοηθήσουν τους ανθρώπους που προσπαθούν να σταματήσουν το κάπνισμα. Οι B6 και B12, το κάλιο και το μαγνήσιο που περιέχουν, βοηθούν τον οργανισμό να ανακάμψει από τις επιπτώσεις της στέρησης της νικοτίνης.

Κονδυλώματα: Οι εναλλακτικοί ορκίζονται ότι όταν τοποθετηθεί η μπανάνα από την εξωτερική πλευρά στο σημείο των κονδυλωμάτων ως επίθεμα για πολλές ώρες θα εξαφανίσει τα κονδυλώματα.

**Το μέλι – τα πιο σημαντικά οφέλη του

Σας χαρίζει ενέργεια με φυσικό τρόπο
Σας βοηθά να κοιμάστε καλύτερα
Κάνει καλό στην καρδιά
Μαλακώνει το λαιμό
Καταπολεμά το… hangover
Καταπολεμά την κακή αναπνοή
Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Γ.Δ

Related posts

Αδυνάτισμα: Με διαλειμματική νηστεία ή μέτρηση θερμίδων; Οι ερευνητές του Johns Hopkins απαντούν

Ο μικρός καρπός με τη «γιγάντια» διατροφική αξία – Προστατεύει το έντερο, βελτιώνει τον ύπνο και αγαπά την καρδιά

Σας αρέσουν τα θαλασσινά; Διατρέχετε ένα κίνδυνο που συχνά υποτιμάται