Νηστίσιμο πεντανόστιμο σοκολατένιο κέικ-Θα σας ξετρελάνει

Όσοι αγαπάνε τα γλυκά, σίγουρα, δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στο κέικ σοκολάτας.

Εσείς, που νηστεύετε είστε πολύ τυχεροί, καθώς, αυτή την περίοδο μπορείτε να φάτε άφοβα κέικ σοκολάτας, το οποίο είναι νηστίσιμο.

Πρόκειται για μια εύκολη συνταγή και πάνω απ’ όλα γευστική.

ΥΛΙΚΑ

  • 370 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 70 γρ. σκόνη κακάο 300 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ σόδα μαγειρική
  • ½ κ.γ αλάτι
  • 2 κ.σ ξίδι (όχι balsamico)
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 400 γραμμάρια βραστό νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι (το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι)
    • Κάνουμε 4 λακκούβες με το κουτάλι και ρίχνουμε σε κάθε μια από αυτές το λάδι, το ξίδι, τη βανίλια και τέλος στη μεγαλύτερη το βραστό νερό.
  • Ανακατεύουμε περιμετρικά με ένα κουτάλι ενσωματώνοντας όλα τα υλικά.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα τετράγωνο ταψάκι διαστάσεων 25Χ25.
  • Ρίχνουμε μέσα το μίγμα του κέικ και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα για 30 λεπτά ακριβώς.
  • Ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν θα βγει στεγνό ώστε να καταλάβουμε αν ψήθηκε το κέικ και το βγάζουμε από τον φούρνο.
  • Το αφήνουμε στο ταψί του να κρυώσει απόλυτα ώστε να μην σπάσει και τέλος το κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Related posts

Μούσμουλα: Ο γνωστός άγνωστος με τα πολλά οφέλη για την υγεία

Πόνος στο στομάχι: 9 φυσικές λύσεις που ανακουφίζουν – Τι να αποφύγετε

Το αντιφλεγμονώδες ελληνικό βότανο που καταπολεμά διαβήτη και κατάθλιψη