Νηστίσιμα κουλούρια με ταχίνι-θα σας ξετρελάνουν

Για όλες τις ώρες της ημέρας!

Φτιάξτε νηστίσιμα κουλουράκια με ταχίνι και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.

Υλικά

  • 150 γρ χυμό πορτοκάλι
  • 50 γρ κονιάκ
  • 150 γρ ταχίνι
  • 110 γρ καστανή ζάχαρη
  • 60 γρ μέλι
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 1/2 κουταλάκι γλ κανέλλα
  • 1/2 κουταλάκι γλ μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 460 γρ αλεύρι γ ο χ
  • 1 κουταλάκι γλ μπέικιν
  • Λίγη μαργαρίνη λιωμένη
  • Σουσάμι

Εκτέλεση

    • Βάζουμε τα 8 πρώτα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι να ομογενοποιηθούν καλά.
    • Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και στο τέλος το μπέικιν. Η ζύμη είναι κολλώδης.
  • Παίρνουμε ένα κόρνερ και βάζουμε τη μαργαρίνη μέσα λιωμένη.
  • Κόβουμε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού η ψαλιδιού τα μπαστουνάκια σε πάχος ενός δάχτυλου. Φουσκώνουν στο ψήσιμο.
  • Βάζουμε λαδόκολλα και τα περνάμε με λίγη μαργαρίνη και με ρίχνουμε λίγο σουσάμι.
  • Ψήνουμε στους 150 αντιστάσεις για 20’ μέχρι να πάρουν στο πάτο.

Related posts

Σάρωσε η χώρα μας: Το Ελληνικό φαγητό που βγήκε πρώτο παγκοσμίως – Τρεις θέσεις ακόμα ανήκουν στην Ελλάδα

Τι να προσέχουν οι καρδιοπαθείς το Πάσχα

Υψηλή χοληστερόλη: Μία καρδιολόγος αποκαλύπτει τους 5 καλύτερους τρόπους να τη ρίξουμε φυσικά