Νέο αποτελεσματικό φάρμακο κατά της χοληστερίνης!!!

Νέο αποτελεσματικό φάρμακο κατά της χοληστερίνης!!!

 

Σύμφωνα με τη μελέτη ODYSSEYLONGTERM στην οποία συμμετείχαν 2.341 ασθενείς με υπερχοληστερολαιμία και υψηλό καρδιαγγειακό κίνδυνο, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στη  ιστοσελίδα του ιατρικού περιοδικού The New England Journal of Medicine, το alirocumab χορηγούμενο σε δοσολογία των 150mg κάθε δύο εβδομάδες μείωσε κατά 62% τη LDL-C (χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη-χοληστερόλη ή «κακή» χοληστερόλη) σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο, την 24ηεβδομάδα. Η μείωση της LDL-C διατηρήθηκε σταθερή για πάνω από 78 εβδομάδες.

Τα θετικά αποτελέσματα από τις κλινικές μελέτες ODYSSEYCHOICEI και CHOICEII, οι οποίες αξιολόγησαν την μηνιαία χορήγηση του alirocumabτων 300 mg και των 150 mg, παρουσιάστηκαν στο 64ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο του Αμερικάνικου Κολεγίου Καρδιολογίας που διεξήχθη στο Σαν Ντιέγκο.

Η αποτελεσματικότητα που παρουσίασε το μονοκλωνικό αντίσωμα alirocumab στις μελέτες αυτές καθόλη τη διάρκεια της θεραπείας έδωσε τη δυνατότητα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, να κάνει δεκτή την αίτηση για άδεια κυκλοφορία του alirocumab στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Related posts

Υπεραιωνόβια γιαγιά 103 ετών μαγειρεύει κάθε μέρα και δίνει συμβουλές μακροζωίας – ΒΙΝΤΕΟ

Ο ΕΟΔΥΥ προειδοποιεί όλους τους γονείς: Τι είναι ο παρβοϊός που κόστισε τη ζωή στο 3,5 ετών κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη

Αντόν Τσέχωφ: Οι καλλιεργημένοι άνθρωποι ξέρουν να σέβονται…