Μπράβο στην Κεραμέως: Ναι στη μετονομασία του Λυκείου Νάξου σε Μανώλης Γλέζος-Η ανάρτηση

Σημαντική απόφαση της Νίκης Κεραμέως να μετονομαστεί σε “Μανώλης Γλέζος” το Λύκειο της Νάξου, παρά τις αντιρρήσεις της τοπικής αρχής.

Τη συμβολική αλλά και σημαντική απόφαση να προστεθεί η προσωνυμία “Μανώλης Γλεζος” στον τίτλο του Γενικού Λυκείου Νάξου, έλαβε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Την απόφαση ανακοίνωσε με ανάρτησή της στο twitter, επισημαίνοντας ότι η Μανώλης Γλέζος σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία με την τόλμη των έργων και την παρρησία των λόγων του.

Η απόφαση αυτή ελήφθη παρά τις αντιρρήσεις που είχε εκφράσει στα τέλη του Ιουλίου το δημοτικό συμβούλιο του νησιού, στο οποίο γεννήθηκε ο Μανώλης Γλέζος. Το αίτημα για την προσθήκη του ονόματός του στον τίτλο του σχολείου είχαν διατυπώσει ο Διευθυντής και το Σχολικό Συμβούλιο του Γενικού Λυκείου Νάξου με σχεδόν ομόφωνη απόφαση (με ψήφους 6-1), ενώ ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων τάχθηκε κατά υποστηρίζοντας ότι το σχολείο δεν πρέπει να ταυτιστεί με ένα πρόσωπο συνδεδεμένο με συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

H ανάρτηση της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, στο twitter:

Σχετικά με το αίτημα να προστεθεί το όνομα του Μανώλη Γλέζου στην επωνυμία του Γενικού Λυκείου Νάξου, η απόφασή μας με @sofiazacharaki είναι να προχωρήσει η μετονομασία. Ο Μανώλης Γλέζος σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία με την τόλμη των έργων και την παρρησία των λόγων του.

thetoc.gr

Related posts

3χρονο κοpιτσάκι πίστευε ότι υπήρχαν τέρατα στο δωμάτιό της – Τελικά ήταν… 60.000 μέλισσες…

24χρονη που είναι μισή παιδί και μισή ενήλικη, έγινε μοντέλο και αποστόμωσε όσους την κορόιδευαν για το σώμα της – ΦΩΤΟ

Προσοχή: Βάζεις ψώνια από το σούπερ μάρκετ στο αυτοκίνητό σου; Κίνδυνος να πληρώσεις τσουχτερό πρόστιμο