Μπαμπάς έφτιαξε «βιονικό» χέρι στο ανάπηρο γιο του που γεννήθηκε χωρίς αριστερό άκρο

Μπορεί να γεννήθηκε χωρίς αριστερό χέρι, αλλά αυτό δεν ήταν ποτέ εμπόδιο για τον Jamie Miller.

Μέχρι την ηλικία των τριών οδηγούσε το ποδήλατό του χωρίς ροδάκια ενώ όταν μεγάλωσε, μπορούσε να παίξει PlayStation με το ένα χέρι καλύτερα από τους περισσότερους που παίζουν με δύο.

Όμως σήμερα, ετοιμάζεται για μεγάλες αλλαγές στη ζωή του αφού ο πατέρας του επένδυσε σε έναν 3D εκτυπωτή και έμαθε πώς να του φτιάχνει άκρα.

Μέχρι σήμερα, ο Callum Miller έχει φτιάξει στον 10χρονο Jamie ένα εντυπωσιακό πλαστικό χέρι με φώτα LED που αναβοσβήνουν.

“Νιώθω σαν υπερήρωας. Θα ήθελα να μάθω πώς να τα φτιάχνω πράγματα σαν τον μπαμπά μου, ώστε να μπορώ να βοηθήσω άλλους ανθρώπους,” είπε ο Jamie.

Ο κ. Miller, ο οποίος ζει στο Middlesbrough, δήλωσε: “Το γεγονός ότι έχει μόνο ένα χέρι δεν τον επηρέασε ποτέ στη ζωή του.”

Η οικογένεια του Jamie δεν ήξερε ότι δεν είχε αριστερό χέρι μέχρι τη στιγμή της γέννησής του, επειδή η αναπηρία του δεν φάνηκε σε κανένα υπερηχογράφημα.

“Ήταν ένα σοκ για μας, αλλά ποτέ δεν αφήσαμε τον Jamie να πιστεύει ότι έχει κάποια αναπηρία,” είπε ο 51χρονος κ. Miller. “Τον μάθαμε να παλεύει στη ζωή του. Τον μάθαμε να κάνει πράγματα με το ένα χέρι.”

Όταν ο Jamie ήταν έξι, οι γιατροί στο νοσοκομείο North Tees πρότειναν μια εγχείρηση όπου θα αφαιρούσαν μερικά από τα δάχτυλα των ποδιών του και θα τα χρησιμοποιούσαν για να φτιάξουν τα δάχτυλα του χεριού του.

Αλλά η οικογένεια αρνήθηκε. Ο κ. Miller δήλωσε: “Δεν θεωρήσαμε σωστό να αφαιρέσουμε τα δάχτυλα των ποδιών του και να τα βάλουμε κάπου αλλού. Η έλλειψη αριστερού χεριού του δεν τον επηρέασε πουθενά.”

Το 2017, ο κ. Miller βρήκε μια φιλανθρωπική οργάνωση που ονομάζεται Team UnLimited, η οποία χρησιμοποιεί 3D εκτυπωτές για να βοηθήσει στην κατασκευή ρομποτικών άκρων. Αλλά σε αυτήν υπήρχε μια λίστα αναμονής 18 μηνών. Έτσι, αγόρασε μόνος του τον 3D εκτυπωτή.

Αρχικά έφτιαξε παιχνίδια για δοκιμή – και στη συνέχεια αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα τρισδιάστατο βραχίονα αφότου βρήκε αντίστοιχα σχέδια στο διαδίκτυο.

“Εκτύπωσα στην αρχή ένα βραχίονα, αλλά δεν είχε αρκετή κίνηση από αυτόν και έπειτα προχώρησα σε ένα πλήρες χέρι.”

“Στην πρώτη προσπάθεια τα πήγε πολύ καλά, κάτι που ήταν εκπληκτικό. Όταν ο Jamie το έβαλε και άρχισε να το χρησιμοποιεί, συγκινηθήκαμε όλοι τόσο πολύ… Πήγε στο σχολείο με το νέο του χέρι και όλοι οι φίλοι και οι καθηγητές του εντυπωσιάστηκαν.”

Ο κ. Miller προσπαθεί τώρα να αναβαθμίσει το βιονικό χέρι του γιου του εγκαθιστώντας ηλεκτρονικούς αισθητήρες.

ΠΗΓΗ: www.diaforetiko.gr

Related posts

Δεν αντέχεται τέτοιος πόνος, «έφυγε» ο Γιάννης…: Νεκρός, 40 χρονών παλικάρι, μέσα σε μία στιγμή, θρηνεί όλο το νησί

Σιαμαία αγοpάκια δίδυμα γεννήθηκαν με 3 πόδια και κοινό ουρογεννητικό σύστημα

Ξεσπά η μάνα του μικρού Τάσου που δολοφονήθηκε από συμμαθητή του: «Δε θέλω τα λεφτά τους, το παιδί μου θέλω πίσω» – ΒΙΝΤΕΟ