Μια υπέρβαρη μητέρα θα γεννήσει παχύσαρκο παιδί

Μια υπέρβαρη μητέρα θα γεννήσει παχύσαρκο παιδί

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition και η οποία, βασίστηκε σε μελέτη του Πανεπιστημίου στο Southampton, έδειξε ότι οι μαμάδες που είναι υπέρβαρες και δεν ακολουθούν σωστή διατροφή, θα γεννήσουν μωρά τα οποία θα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες από τα άλλα να γίνουν παχύσαρκα μεγαλώνοντας.

Οι ερευνητές μελέτησαν μητέρες από την έναρξη της εγκυμοσύνης τους μέχρι τη γέννα τους οι οποίες έφεραν στον κόσμο στο σύνολό τους 991 παιδιά. Σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες που ήταν υπέρβαρες, κάπνιζαν ή είχαν έλλειψη της βιταμίνης D λόγω κακής διατροφής πριν, κατά τη διάρκεια και λίγο μετά από μια εγκυμοσύνη, είχαν 4,65% περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν παχύσαρκο μωρό. Συγκεκριμένα, τα μωρά αυτά θα εμφάνιζαν 47% περισσότερο λίπος στο σώμα τους μέχρι την ηλικία των 6 ετών. Οι ειδικοί επεσήμαναν μάλιστα, ότι το πάχος της εγκύου σε συνδυασμό με μη θηλασμό επηρεάζουν δραματικά στην ανάπτυξη του μωρού.

 

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Related posts

Εγκεφαλικό: Ποιοι παράγοντες κινδύνου προλαμβάνονται και ποιοι όχι

Εάν το κάνεις αυτό ενώ οδηγείς, μπορεί να είσαι ψυχοπαθής, λένε οι επιστήμονες

Δικό μου το σπίτι, δικοί μου κι οι κανόνες και τα παιδιά σας θα πρέπει να συμμορφώνονται μ’ αυτούς όταν μας επισκέπτονται