Λάδι καρύδας: Σε ποια ουσία οφείλει την πανίσχυρη δράση του-ΒΙΝΤΕΟ

Το λάδι καρύδας βοηθά στο αδυνάτισμα και αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας που χρειάζεται ο οργανισμός για να είστε σωματικά δραστήριοι.

Έχει επίσης οφέλη για το καρδιαγγειακό σύστημα, καθώς μειώνει την κακή χοληστερόλη, συμβάλλει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του θυρεοειδούς και διευκολύνει την πέψη.

Υπεύθυνα για τις ωφέλιμες επιδράσεις του στην υγεία είναι τα τριγλυκερίδια μεσαίας αλυσίδας (MCT’s), ένας τύπος λιπαρού οξέος. Σε αντίθεση με τα τριγλυκερίδια μακράς αλυσίδας, τα λιπαρά οξέα MCT είναι μεσαίου μήκους γι’ αυτό και είναι ευκολότερο να διασπαστούν και να χρησιμοποιηθούν ως πηγή ενέργειας.

Το λάδι καρύδας είναι άοσμο και άγευστο και ταιριάζει με οτιδήποτε, ακόμη και με καφέ. Ένας συνδυασμός καφέ και ελαίου καρύδας μάλιστα, αποτελεί την καλύτερη επιλογή πριν από μια προπόνηση, καθώς λειτουργεί ως εξαιρετική πηγή ενέργειας.

Δείτε τις σχετικές πληροφορίες στο βίντεο που ακολουθεί:

Το τροπικό έλαιο έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της κατανάλωσής του από όσους ακολουθούν συγκεκριμένες δίαιτες (keto, paleo), ενώ πολλοί το χρησιμοποιούν ως προϊόν ομορφιάς

ΠΗΓΗ: Onmed.gr

Related posts

Αδυνάτισμα: Με διαλειμματική νηστεία ή μέτρηση θερμίδων; Οι ερευνητές του Johns Hopkins απαντούν

Ο μικρός καρπός με τη «γιγάντια» διατροφική αξία – Προστατεύει το έντερο, βελτιώνει τον ύπνο και αγαπά την καρδιά

Σας αρέσουν τα θαλασσινά; Διατρέχετε ένα κίνδυνο που συχνά υποτιμάται