Το κουτσομπολιό δίνει ενδιαφέρον και χαρά στη ζωή μας!!!

Το κουτσομπολιό δίνει ενδιαφέρον και χαρά στη ζωή μας!!!

 

Ακούγεται αστείο όμως είναι η αλήθεια, καθώς μια ομάδα ερευνητών του πανεπιστημίου Shenzhen της Κίνας απεφάνθη ότι το να ασχολούμαστε με τη ζωή των άλλων μας κάνει να νιώθουμε πιο ευχάριστα και μας αναζωογονεί. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας τα οποία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Social Neuroscience, το να κουτσομπολεύουμε τη ζωή των άλλων και ειδικά των διασήμων μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα, και ιδιαίτερα όταν διαβάζουμε κάτι αρνητικό η «καυτό».

Όπως λένε οι ειδικοί, το κουτσομπολιό πυροδοτείται το κέντρο ευχαρίστησης στον εγκέφαλό μας όπως ακριβώς όταν τρώμε το αγαπημένο μας φαγητό ή όταν μας συμβαίνει κάτι πολύ ευχάριστο όπως το να κερδίσουμε ένα λαχείο. Το περίεργο είναι ότι τα δυσάρεστα νέα για κάποιον είναι αυτά που μας δίνουν μεγαλύτερη απόλαυση με πρώτα τα σκάνδαλα των επωνύμων και τα σοβαρά ατοπήματα που κάνουν κατά καιρούς.

Τα αρνητικά σχόλια είναι αυτά που ξυπνούν ευκολότερα τα επίπεδα ντοπαμίνης και άλλων χημικών ουσιών στον εγκέφαλο μας τα οποία προκαλούν αίσθημα ευχαρίστησης. Και παρόλο που στους ερευνητές απάντησαν ότι δεν χαίρονται με το κακό που συμβαίνει στον άλλον, οι μαγνητικές εξετάσεις τους διέψευσαν και οι μαγνητικές τομογραφίες δεν ψεύδονται λένε οι επιστήμονες.

 

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Related posts

Κρίση πανικού ή κρίση άγχους; Μάθε πως να τα ξεχωρίζεις και τις θεραπείες τους

Η στιχουργός Όλγα Βλαχοπούλου διεγνώστη με καρκίνο του μαστού – Η ανάρτησή της – Οι 5 πιο συχνές παρανοήσεις

Υπεραιωνόβια γιαγιά 103 ετών μαγειρεύει κάθε μέρα και δίνει συμβουλές μακροζωίας – ΒΙΝΤΕΟ