Κορονοϊός: Ποιοι εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας – Τι ισχύει για τα αυτοκίνητα και τις πολυκατοικίες

Τι ισχύει με την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε “πορτοκαλί” και “κόκκινες” περιοχές, στο αυτοκίνητο, στις πολυκατοικίες, στα σχολεία.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και για να μην εξελιχθούν τα πράγματα προς το χειρότερο πρέπει να παραμείνουμε όλοι σε εγρήγορση, σε ετοιμότητα, να περιορίσουμε τον ρυθμό μετάδοσης του ιού, τόνισε εισαγωγικά ο Νίκος Χαρδαλιάς, στη σημερινή ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό

Σχετικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε “πορτοκαλί” και “κόκκινες” περιοχές εξαιρούνται από αυτή οι συμμετέχοντες σε ομαδική ή ατομική άσκηση σε εξωτερικό χώρο και κατά τη διάρκεια της άσκησης αποκλειστικά και μόνο.

Στα σχολεία είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και στα διαλείμματα στις περιφερειακές ενότητες που έχουν ενταχθεί στο “πορτοκαλί” και “κόκκινο” επίπεδο.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας:

Οδηγοί αυτοκινήτων είτε μόνοι τους είτε με συγγενικά πρόσωπα α’ βαθμού επιβάτες

Αν κάποιος είναι μόνος του σε Ι.Χ. δεν χρειάζεται να φορά μάσκα, αλλά όταν είναι παρόντες άλλοι τότε επιβάλλεται η χρήση της.

Όταν κάποιος βρίσκεται στην αυλή του σπιτιού του με μέλη της οικογένειάς του δεν χρειάζεται να φορά τη μάσκα, αλλά όταν πρόκειται για κοινόχρηστες αυλές, πρέπει να τη φορά ακόμη κι αν είναι μόνος.

.

Related posts

Θρήνος για την Χαρά Ιωαννίδη: Νεκρή μετά από λιποαναρρόφηση η γνωστή κομμώτρια – Σοκαρισμένοι οι συνάδελφοί της – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Τεστ προσωπικότητας: Πες μου τι βλέπεις, να σου πω τη δουλειά των ονείρων σου

Κρίση πανικού ή κρίση άγχους; Μάθε πως να τα ξεχωρίζεις και τις θεραπείες τους