Κομμάτια που καθόρισαν τη σύγχρονη ανδρική casual μόδα

Η σύγχρονη ανδρική casual μόδα έχει κατα καιρούς αναδείξει κομμάτια που κατάφεραν να καθορίσουν τον τρόπο που οι άντρες ντύνονται στην καθημερινή τους ζωή. Αυτά τα κομμάτια δεν αποτελούν απλώς ρούχα, αλλά χαρακτηρίζονται ως σύμβολα του ανδρικού στυλ. Από τα τζιν παντελόνια που αγκαλιάζουν το σώμα με άνεση, μέχρι τα αθλητικά παπούτσια που συνδυάζουν την κομψότητα με την πρακτικότητα, τα συγκεκριμένα items αποτελούν θεμέλια της ανδρικής casual μόδας που συνεχίζει να εξελίσσεται και να επηρεάζει τον τρόπο που οι άνδρες εκφράζουν τον εαυτό τους μέσα από το ντύσιμό τους. Παρακάτω σου έχουμε τα πιο δημοφιλή που θα βρεις σίγουρα και στη δική σου ντουλάπα!

Polo μπλουζάκια

Τα polo ανδρικά μπλουζάκια είναι από τα πιο βασικά στοιχεία της ανδρικής γκαρνταρόμπας και είναι ιδανικά για ένα smart casual look. Πολύχρωμα και με μαλακά υφάσματα, φοριούνται όλες τις ώρες της ημέρας και αναβαθμίζουν κάθε outfit, προσθέτοντας πινελιές κομψότητας. Η ιστορία τους μετράει πολλές δεκαετίες, καθώς τα πρώτα polo shirts εμφανίστηκαν σαν αθλητικές στολές του δημοφιλούς αθλήματος πόλο στην Ινδία το 1859 και στη συνέχεια εξαπλώθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία το 1920. Τα μπλουζάκια αυτά ήταν κατασκευασμένα από ελαφριά υφάσματα που επέτρεπαν την καλή κυκλοφορία του αέρα στο σώμα και χάριζαν άνεση και πρακτικότητα. Χαρακτηριστικό τους ήταν οι σταθεροί γιακάδες που προστάτευαν το σβέρκο του παίκτη από τον ήλιο και δεν ενοχλούσαν το πρόσωπό του κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Σύντομα, η polo μπλούζα εξαπλώθηκε και στο χώρο του τένις, εμπνέοντας το διάσημο τενίστα Rene Lacoste να δημιουργήσει την εμβληματική σειρά πόλο shirts με τον χαρακτηριστικό κροκόδειλο. Η συνέχεια είναι γνωστή και τα polo μπλουζάκια φορέθηκαν και εκτός των αγωνιστικών πεδίων, αποκτώντας τεράστια δημοφιλία στο χώρο της ανδρικής μόδας.

Σήμερα, τα polo μπλουζάκια θεωρούνται κλασικά κομμάτια της ανδρικής casual μόδας, που μπορούν να φορεθούν καθημερινά, από το γραφείο μέχρι τον αθλητικό αγώνα και την κοινωνική έξοδο.

Τζιν παντελόνια

Χωρίς καμία αμφιβολία το πιο ευκολοφόρετο κομμάτι της ανδρικής γκαρνταρόμπας, το τζιν παντελόνι αποτελεί διαχρονικό casual κομμάτι που ταιριάζει με τα πάντα και ακολουθεί κάθε εποχή. Η ιστορία του μετράει εκατοντάδες χρόνια και ξεκινάει από την εποχή του Χριστόφορου Κολόμβου, όπου και πρωτοεμφανίστηκε το ύφασμα ως καραβόπανο στις καραβέλες. Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Levi Strauss, Βαυαρός μετανάστης, αποφάσισε να πουλήσει αυτό το ανθεκτικό πανί ως σκέπαστρο στους χρυσοθήρες της εποχής, μα σύντομα αναγνώρισε την ανάγκη τους για ανθεκτικά ρούχα, και ξεκίνησε έτσι την παραγωγή παντελονιών που αντέχουν τις κακουχίες της Άγριας Δύσης.

Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του τζιν παντελονιού, άλλαξε το αρχικό ύφασμα για λόγους ερεθισμών στο γνωστό σε όλους Denim, προστέθηκαν οι μεταλλικές κόπιτσες στις τσέπες και δημιουργήθηκαν πολλά σχέδια και χρώματα. Σήμερα, το τζιν παντελόνι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και κλασικά κομμάτια της ανδρικής μόδας και φοριέται σε όλες τις περιστάσεις, από τις πρωινές βόλτες μέχρι και τις βραδινές εκδηλώσεις.

Sneakers παπούτσια

Τα αγαπημένα sneakers παπούτσια μάς συντροφεύουν καθημερινά και χαρίζουν άνεση στο περπάτημα και στυλ σε κάθε βήμα. Ιδανική επιλογή για casual εμφανίσεις, αλλά και πιο επίσημες, δίνουν μία cool ταυτότητα σε όλα τα outfits. Ποιά είναι όμως η ιστορία τους και πώς κατέληξαν σε όλες τις ανδρικές ντουλάπες;

Όλα ξεκίνησαν τον 18ο αιώνα από την Αγγλία, όπου άρχισαν να κατασκευάζονται παπούτσια με λάστιχο στον πάτο, τα λεγόμενα plimsolls. Αυτά τα άτεχνης μορφής παπούτσια με τη λαστιχένια σόλα, αποτελούν την πρώτη εκδοχή των σημερινών sneakers. Στη συνέχεια, ξεκίνησε η μαζική παραγωγή παπουτσιών με βάση το λάστιχο και το 1917 στο εμπόριο εμφανίστηκαν τα πρώτα sneakers.

Το όνομα των διάσημων αυτών παπουτσιών προέρχεται από την αγγλική λέξη “sneak” που σημαίνει “πλησιάζω αθόρυβα” και αυτό ακριβώς ήθελαν να περάσουν στο κοινό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα Converse All Star, τα οποία αποτελούν ένα από τα πρώτα αθλητικά παπούτσια που σχεδιάστηκαν για μπάσκετ και θεωρούνταν “αθόρυβα”. Στη συνέχεια η ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή. Μεγάλες εταιρείες όπως η Nike, η Adidas, η Reebok και η New Balance κυκλοφόρησαν διάφορα μοντέλα που εκφράζουν την ποικιλία των διαφορετικών προτιμήσεων των ανθρώπων και έκαναν τα sneakers προσιτά σε αθλητές και μη.

Σήμερα, τα sneakers παπούτσια είναι δημοφιλή σε όλο τον κόσμο και φοριούνται τόσο στον αθλητισμό όσο και στην καθημερινή ζωή. Η βιομηχανία τους συνεχώς εξελίσσεται με νέα σχέδια και τεχνολογίες και αποτελούν απαραίτητο παπούτσι για κάθε ηλικία.

Τα παραπάνω κομμάτια, είτε αρέσουν είτε όχι, αντικατοπτρίζουν την ευελιξία και την αντοχή της ανδρικής μόδας. Είναι σύμβολα της ανεμπόδιστης εξέλιξης και της δημιουργικής έκφρασης του ανδρικού στυλ στην πορεία των χρόνων. Το προσωπικό στυλ όμως είναι καθαρά υποκειμενικό, και το σημαντικότερο είναι να επιλέγουμε ρούχα και αξεσουάρ που μας κάνουν να νιώθουμε άνετα και ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία μας. Βρες αυτά που ταιριάζουν σε σένα, διαχρονικά ή μη, και φόρεσέ τα με αυτοπεποίθηση όλες τις ώρες της ημέρας!

Related posts

Αυτές είναι οι συμπεριφορές ενός ερωτευμένου άντρα

Το μυστικό των 50ρηδων για γερή καρδιά, λεπτή μέση και χαμηλή πίεση

Οι αληθινοί άντρες διαθέτουν μπέσα, αισθήματα και ειλικρίνεια