«Καταφύγιο» επικίνδυνων ιών το ανθρώπινο σπέρμα!!!

Το ανθρώπινο σπέρμα αποτελεί «καταφύγιο» και γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη δεκάδων ιών, ορισμένοι από τους οποίους είναι πολύ επικίνδυνοι για τον άνθρωπο, προειδποιούν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Αναλύοντας την υπάρχουσα επιστημονική βιβλιογραφία, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως 27 ιοί αφήνουν τα γενετικά τους αποτυπώματα σε αυτό.

Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται επίφοβοι παθογόνοι μικροοργανισμοί όπως ο ιός Ζίκα, ο Έμπολα και ο Μάρμπουργκ, ο ιός που προκαλεί πυρετό Lassa, ο ιός που προκαλεί τη νόσο Chikungunya, οι ιοί της παρωτίτιδας (μαγουλάδες) και της ανεμευλογιάς, καθώς και ο ιός Epstein-Barr που προκαλεί λοιμώδη μονοπυρήνωση (η «νόσος των φιλιών»).

«Οι γιατροί και οι ερευνητές πρέπει να έχουν στο νου τους την πιθανότητα ότι παραδοσιακοί, μη-σεξουαλικά μεταδιδόμενοι ιοί μπορεί να επιμείνουν στο σπέρμα, εγείροντας την πιθανότητα της σεξουαλικής μετάδοσης», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Άλεξ Σάλαμ, ερευνητής από την Ερευνητική Ομάδα Επιδημικών Ασθενειών του πανεπιστημίου.

Επιμέλεια Ρούλα Τσουλέα

ΠΗΓΗ: www.iatropedia.gr

Related posts

Αντόν Τσέχωφ: Οι καλλιεργημένοι άνθρωποι ξέρουν να σέβονται…

Θρήvoς στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε παιδί 3,5 ετών από παρβοϊό – Συναγερμός σε παιδικό σταθμό με 11 κρούσματα

Αρθρίτιδα στα γόνατα: Πώς επηρεάζει τον κίνδυνο το ποδήλατο