Η προσωποποίηση του “μην τα παρατάς ποτέ” (ΒΙΝΤΕΟ)

Η προσωποποίηση του “μην τα παρατάς ποτέ” (ΒΙΝΤΕΟ)

Λέγεται Luiz Henrique Medina και χάρη σε ένα video που αναρτήθηκε, χθες, 20 Ιανουαρίου, στο Facebook από τη Διεθνή Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (πινγκ πονγκ), κάνει τον γύρο του κόσμου και γίνεται σύμβολο της πίστης στις δυνατότητες του ανθρώπου.

Ο Luiz Henrique Medina είναι Βραζιλιάνος αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Στην πατρίδα του είναι γνωστός με το παρατσούκλι Caique, που σημαίνει Καΐκι. Από χθες, έγινε γνωστός και εκτός Βραζιλίας, για τη δύναμη της ψυχής του, όταν η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ανέβασε ένα video στο Facebook, με στιγμιότυπα από την προπόνησή του:
Το γεγονός ότι πρόκειται για έναν αθλητή χωρίς βραχίονες, ο οποίος όμως επιδεικνύει τρομερές ικανότητες και αποφασιστικότητα, δείχνοντας απόλυτα αφοσιωμένος στη ρουτίνα της προπόνησης, σε συνδυασμό με την περιγραφή κάτω από το video, η οποία δηλώνει το προφανές, χαρακτηρίζοντάς τον “πηγή έμπνευσης”, ήταν αρκετά για να γίνει το video viral.

Table tennis racket for an arm#

never ceases to inspire us all as shown by the inspirational Luiz Henrique Medina.#IfYouHaveARacketYouCanPlay #NeverGiveUp

Δημοσιεύτηκε από International Table Tennis Federation στις Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

Και το διαδίκτυο δεν μπορούσε να διαλέξει καλύτερο παράδειγμα για να στείλει το μήνυμα ότι το ανθρώπινο μυαλό, η ανθρώπινη θέληση μπορεί να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και τους φραγμούς, ακόμα και τα σωματικά. Ο Luiz Henrique Medina είναι η προσωποποίηση του “μην τα παρατάς ποτέ”.

 

Νικητής, πριν καν αρχίσει να παίζει

Ο Caique γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1951, στο Σάο Πάολο, με πολλά προβλήματα υγείας. Χωρίς τους δύο βραχίονες στα χέρια του, χωρίς αριστερό πόδι, χωρίς γλώσσα. Όπως αναφέρει αφιέρωμα της βραζιλιάνικης Terceito Tempo, ο Medina εγκαταλείφθηκε όταν ήταν μωρό από τη μητέρα του, σε ένα κουτί παπουτσιών. Βρέθηκε και μεταφέρθηκε σε ένα ίδρυμα για άτομα με αναπηρία, όπου μεγάλωσε.

Μόνο για να μπορέσει να μιλήσει, μπήκε κάτω από το χειρουργικό νυστέρι περισσότερες από 50 φορές. Αλλά παρά τα τόσα προβλήματα, ο Caique έβλεπε τη ζωή με αισιοδοξία. Κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, πήρε πτυχίο στην Κυτταρολογία και για 35 χρόνια, δούλευε στο Αντικαρκινικό Ινστιτούτο της Βραζιλίας. Όταν αποσύρθηκε από τον επαγγελματικό στίβο, έψαξε να βρει κάτι να ασχολείται. Σύντομα, γνώρισε το πινγκ πονγκ.

Για ακόμα μια φορά, διέψευσε τους πάντες, αφού ακόμα και χωρίς βραχίονες, όχι μόνο βρήκε τον τρόπο να παίξει επιτραπέζια αντισφαίριση, αλλά και να διακριθεί. Αναρριχήθηκε στους πίνακες κατάταξης στη χώρα του, με ταχείς ρυθμούς, και έφτασε σήμερα, να βρίσκεται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου στην κατηγορία του.

Κέρδισε μετάλλια σε Παραολυμπιακούς και Παναμερικάνικους (Parapan) Αγώνες, ταξίδεψε με την Εθνική Βραζιλίας σε όλο τον κόσμο και ακόμα βρίσκεται στην κορυφή. Τον περασμένο Νοέμβριο κατέκτησε το χρυσό στο ανοικτό πρωτάθλημα πινγκ πονγκ στη Χιλή. Ωστόσο, το “Καΐκι”, πριν καν αρχίσει να παίζει, ήταν ήδη νικητής.

Πρόσφατα, έγραψε στο προφίλ του στο Facebook: “Το να βιώσεις την απόρριψη είναι φυσιολογικό. Το να αφήσεις την απόρριψη να γίνει λόγος να υποφέρεις είναι επιλογή”. Δεν θα περιμέναμε κάτι άλλο από τον άνθρωπο ο οποίος είπε στην ομοσπονδία αντισφαίρισης του Σάο Πάολο το εξής για τη φιλοσοφία του: “Για πολλούς ανθρώπους αυτό ακούγεται σαν αδύνατη αποστολή. Για άλλους είναι πολύ απλό: απλά ζήστε!”.

 

pathfinder.gr

Related posts

«Χτύπησε το ξυπνητήρι της κι ακούσαμε έναν θόρυβο…»: Σε σοκ οι γονείς της 23χρονης Δάφνης που έπεσε νεκρή ξαφνικά – BINTEO

Ασύλληπτη τραγωδία: 32χρονος πνίγηκε μπροστά από την κεντρική προβλήτα στο λιμάνι στα έκπληκτα μάτια επιβατών

Σαν ένας μικρός παράδεισος: Το θαυματουργό εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας που βρίσκεται λίγη ώρα από την Θεσσαλονίκη – ΦΩΤΟ