Οι υπερτροφές του Δεκεμβρίου

Οι υπερτροφές του Δεκεμβρίου

Η Φύση προσφέρει το Δεκέμβριο Επιλέξτε φρούτα και λαχανικά εποχής, εξασφαλίζοντας θρεπτικές ουσίες και κάνοντας οικονομία στην τσέπη σας, μιας και τα μη εποχής τρόφιμα είναι και πιο ακριβά. Τα χειμερινά προϊόντα, που μπορείτε να προτιμήσετε:

Μανταρίνια

Το μανταρίνι είναι ένα μικρό θαύμα. Έχει την σπουδαία ικανότητα να τα οποία είναι: ο μόλυβδος-Pb, ο υδράργυρος-hg, ο χαλκός-Cu, το κάδμιο-Cd το χρώμιο-Cr και το αρσενικό-As.  Είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Α και C. Αν προτιμήσετε τα μανταρίνια Χίου, τότε μην ξεχάσετε να βάλετε τις φλούδες τους στο καλοριφέρ ή στο τζάκι σας για να μυρίσει υπέροχα το σπίτι σας.

Μήλα

Αυτή η συνήθως υποτιμημένη υπερτροφή και διατηρεί τις αρτηρίες καθαρές – για να αναφέρουμε μόνο λίγους και επιβεβαιωμένους πειραματικά τρόπους με τους οποίους το μήλο ξυπνά τον εσωτερικό μας γιατρό. Τέλος,  .

Γογγύλια

Το γογγύλι έχει . Επίσης είναι πρωταθλητής σε περιεκτικότητα ασκορβικού οξέος. Επιπλέον, τα γογγύλια έχουν βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β5, PP, καροτίνη, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, σίδηρο, νάτριο, θείο, μαγγάνιο και μια μικρή ποσότητα ιωδίου. Περιλαμβάνουν μια σειρά από απαραίτητα ανόργανα άλατα του ανθρώπινου σώματος, γεγονός που του προσδίδει θεραπευτικές ιδιότητες. Το θειικό άλας, που έχει για παράδειγμα, καθαρίζει και απολυμαίνει το αίμα, σπάει τις πέτρες στα νεφρά και στην ουροδόχο κύστη.

Μάραθος

Ισως να είναι από τα λαχανικά που τα προσπερνάτε στο μανάβικο, διότι δεν σας «γεμίζει» το μάτι. Ο μάραθος είναι μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης C, καλίου, φυτικών ινών και φυλλικού οξέος. Το μαγείρεμά του θα πρέπει να γίνεται σε χαμηλή φωτιά και μπορεί να συμπληρώσει τη μπριζόλα ή το κοτόπουλό σας. Επίσης, μπορείτε να το προσθέσετε ωμό στις σαλάτες.

Ρόδι

Τα τέλη του φθινοπώρου και οι αρχές του Δεκεμβρίου είναι η κατάλληλη εποχή για το ρόδι. Πλούσια πηγή αντιοξειδοτικών συστατικών, β-καροτίνης, καλίου και βιταμίνης C, .

Κάστανα

Τα Έχουν αρκετές θερμίδες (370 τα 100 γραμμάρια), περιέχουν 48% νερό, πολλά ορυκτά άλατα, ενώ αποτελούν καλή πηγή πρωτεϊνών (περιέχουν απαραίτητα αμινοξέα που δεν συνθέτει από μόνος του ο οργανισμός) και υδατανθράκων (45%, με μορφή κυρίως αμύλου). Τα κάστανα περιέχουν αρκετή ποσότητα πρωτεΐνης, της οποίας η βιολογική αξία είναι εφάμιλλη της πρωτεΐνης του αυγού και αφομοιώνεται εύκολα από τον οργανισμό. Σε αντίθεση με άλλους καρπούς, τα κάστανα περιέχουν λιγότερο λίπος, ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσια σε μέταλλα, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

 

ΠΗΓΗ: enallaktikidrasi.com

Related posts

Πράσινο τσάι: Προστατεύει καρδιά, μυαλό και σώμα – Τα οφέλη για την υγεία

Άνοια: Το μεσογειακό ελιξίριο που προστατεύει το νου και παρατείνει τη ζωή – Καταναλώστε το κάθε μέρα

Δεν το ήξερε κανείς: Αυτή η Ελληνική φυλή είναι η κορυφαία στον κόσμο