Οι 4 πιο σημαντικοί λόγοι για να φοράμε αντηλιακό

Οι 4 πιο σημαντικοί λόγοι για να φοράμε αντηλιακό

Ποιοι είναι οι πιο σημαντικοί λόγοι για να φοράτε αντηλιακό; Γνωρίζετε ότι μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε την πρόωρη γήρανση του δέρματος;

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια όταν έχουμε να κάνουμε με την υγεία μας. Οπότε, διαβάζουμε τους 4 πιο σημαντικούς λόγους για να φοράμε αντηλιακό, τους βάζουμε καλά στο μυαλό μας, και φροντίζουμε ο περίφημος ελληνικός ήλιος να μην μας… δείξει τα δόντια του! Ειδικά, ενόψει Δεκαπεντάυγουστου!

1. Για  να αποφεύγετε το ηλιακό έγκαυμα

Για  να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα ηλιακού εγκαύματος, θα πρέπει να φοράτε αντηλιακό με δείκτη προστασίας ανάλογο του τύπου δέρματος σας (βλ. παρακάτω) και να εκτίθεστε με μέτρο στον ήλιο.  Αν δεν καταφέρετε να το αποφύγετε και υποστείτε κάποιο ήπιο έγκαυμα από τον ήλιο, μπορείτε να εφαρμόστε δροσερά επιθέματα εμποδίζοντας μια γάζα με φυσιολογικό ορό ή με καθαρό νερό. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε μια αλοιφή για τα ηλιακά εγκαύματα.  Αν βγάλετε φουσκάλες στο δέρμα, τότε το έγκαυμα είναι σοβαρότερο και πρέπει να πάτε σε γιατρό.

2. Για να προλάβετε την αφυδάτωση του δέρματος

Το δέρμα υποφέρει από τη ζέστη, ενώ αφυδατώνεται εξαιτίας και της ηλιοθεραπείας. Η αποφυγή της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο και η χρήση αντηλιακού, όταν εκτίθεστε, μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή της αφυδάτωσης. Επίσης θα πρέπει να πίνετε πολλά υγρά ώστε το δέρμα σας να ενυδατώνεται και εσωτερικά.

3. Για να αποφύγετε τη φωτογήρανση

Η αλόγιστη έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση του δέρματος με αποτέλεσμα -μεταξύ άλλων- και την εμφάνιση ρυτίδων. Πρόκειται για μια από τις βλαβερές επιπτώσεις που έχει η ηλιακή ακτινοβολία στο δέρμα. Η γήρανση του δέρματος που προκαλείται εξαιτίας της αυξημένης έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία, το κάνει να δείχνει πρόωρα γερασμένο. Εκδηλώνεται με δυσχρωμίες, αλλαγή στην απόχρωση της επιδερμίδας, ρυτίδες και τραχύτητα στην υφή του. Και σε αυτή την περίπτωση η λογική έκθεση στον ήλιο και η χρήση του αντηλιακού είναι τα καλύτερα μέτρα προστασίας.

4. Για να προλάβετε το μελάνωμα και τις βλάβες του δέρματος

Αν έχετε ανοιχτόχρωμο δέρμα που παθαίνει εύκολα εγκαύματα δέρμα με φακίδες, έχετε πολλές ελιές ή ιστορικό ηλιακών εγκαυμάτων, κυρίως στην παιδική ηλικία και την εφηβεία, και ιστορικό μελανώματος στην οικογένεια, τότε ο  κίνδυνος μελανώματος είναι αυξημένος για σας και θα πρέπει να λαμβάνετε τα μέτρα σας. Το μελάνωμα μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία αν και είναι σπάνιο στην παιδική ηλικία.  Για να το προλάβετε, είναι απαραίτητη η χρήση  αντηλιακού καθημερινά, ανάλογα με τον τύπο δέρματος. Αν εργάζεστε ή αθλείστε στο ύπαιθρο θα πρέπει να βάζετε αντηλιακό όλο το χρόνο. Εάν εργάζεστε σε γραφείο, καλό είναι να βάζετε ένα λεπτό στρώμα αντηλιακού κάθε πρωί.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: www.pathfinder.gr

Related posts

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιό της για τον Κορονοϊό απ’ όλο τον κόσμο

Στροφή 180 μοιρών από την AstraZeneca: Παραδέχεται ότι το εμβόλιό της για τον κορονοϊό μπορεί να προκαλέσει θρομβώσεις

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 50 χρόνια