Γιατί άραγε μία αδιαθεσία σας κάνει να αισθάνεστε τόσο κουρασμένοι;

Γιατί άραγε μία αδιαθεσία σας κάνει να αισθάνεστε τόσο κουρασμένοι;

Η αδιαθεσία φυσικά σας κάνει να θέλετε να κοιμηθείτε περισσότερο, αλλά μόλις καταλάβετε τους λόγους της κούρασή σας, μπορεί να είστε σε θέση να αποκαταστήσει τη φυσική ισορροπία του σώματος σας πιο γρήγορα.

Ο αριθμός των κυττάρων

Τα λευκά αιμοσφαίρια, που καταπολεμούν τις λοιμώξεις, εξαντλούνται κατά τη διάρκεια της ασθένειας σας και το σώμα σας αρχίζει φυσικά την αντικατάστασή τους με ταχύτερο ρυθμό. Η οποία αναλαμβάνει την ενέργεια και προκαλεί σημαντική κόπωση.

Αναιμία

Αγωνίζονται για να αποκρούσουν τη γρίπη ή το κοινό κρυολόγημα. Ενδέχεται επίσης να αντιμετωπίζετε κάποιες διατροφικές ελλείψεις και είναι πιθανό να μην λαμβάνετε αρκετό σίδηρο. Αυτό προκαλεί αναιμία και η αναιμία οδηγεί σε κόπωση, οπότε η λήψη συμπληρωμάτων σιδήρου με τα γεύματα μπορεί να βοηθήσει.

Πεπτικά προβλήματα

Η αδιαθεσία συνήθως σημαίνει ότι δεν έχετε όρεξη για φαγητό, ή μπορείτε να φάτε μόνο μικρές ποσότητες κάθε φορά. Εάν δεν παίρνετε τα θρεπτικά συστατικά, το σώμα σας θα πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτά που έχει ήδη μέσα, και αυτά θα εξαντληθούν γρήγορα, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε κουρασμένοι.

Διαβήτης

Οι άνθρωποι που έχουν διαβήτη είναι πιο επιρρεπείς σε λοιμώξεις, και όταν το σώμα προσπαθεί να απαλλαγεί από τα βακτήρια, μπορεί να κάνει τα εσωτερικά όργανα να δουλεύουν περισσότερο .Γεγονός που καθιστά αναγκαίο τον περισσότερο ύπνο.

Προβλήματα με τον θυρεοειδή

Ο θυρεοειδής αδένας λέει στα κύτταρά σας πόσο γρήγορα θα δουλεύουν και όταν αρρωστήσετε, τα κύτταρά σας δεν λειτουργούν αρκετά γρήγορα. Ειδικά αν έχετε ήδη διαγνωστεί με υποθυρεοειδισμό. Η ορμόνη του θυρεοειδούς μπορεί επίσης να προκαλέσει κόπωση, αλλά με μια ισορροπημένη διατροφή και θεραπεία οι θυρεοειδικές ορμόνες μπορούν να διώξουνε το κρυολόγημα ή την γρίπη πιο γρήγορα.

 

Επιμέλεια – Ελένη Μιχαλάκη 

Related posts

Εγκεφαλικό: Ποιοι παράγοντες κινδύνου προλαμβάνονται και ποιοι όχι

Εάν το κάνεις αυτό ενώ οδηγείς, μπορεί να είσαι ψυχοπαθής, λένε οι επιστήμονες

Ποιοι διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο καταγμάτων στο ισχίο