Γιατί αντιδρούν έτσι αυτά τα παιδιά;

Γιατί αντιδρούν έτσι αυτά τα παιδιά;

Δείτε στο βίντεο τις απίστευτες αντιδράσεις των παιδιών που δοκιμάζουν πρωινά από διάφορες περιοχές του πλανήτη.

Δεν έχουν όλα τα παιδιά του κόσμου τα ίδια γούστα. Έχετε σκεφτεί τι θα έκανε ένα ελληνόπουλο αν δοκίμαζε ένα καυτερό κινέζικο φαγητό; Αν σας φαίνετε ήδη δύσκολο να πείσετε το παιδί σας να φάει ένα καλό πρωινό φτιαγμένο από τα χεράκια σας, σκεφτείτε πώς θα αντιδρούσε αν του προσφέρατε ένα από τα πρωινά που φτιάχνουν σε κάποια άλλη χώρα του πλανήτη. Αυτή ήταν και η σκέψη που ενέπνευσε τους δημιουργούς του παρακάτω βίντεο…

Αν το παιδί σας αντιδράει κάπως έτσι κάθε φορά που προσπαθείτε να το πείσετε να φάει το πρωινό του ορίστε τι μπορείτε να κάνετε:

Καταρχήν δεν είναι καλή ιδέα να αναγκάσετε το παιδί να φάει χωρίς τη θέληση του. Πρέπει ωστόσο να του παρέχετε υγιεινές επιλογές τροφίμων και εκείνο να αποφασίσει τι ακριβώς θα επιλέξει να φάει.

Το πρωινό είναι πραγματικά το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας για τα παιδιά. Γι΄ αυτό είναι σωστό να κάνετε ό,τι μπορείτε για να ενθαρρύνετε το παιδί σας να φάει κάτι το πρωί, ακόμα κι αν αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι φρούτου. Έρευνες από τα πανεπιστήμια Harvard καιTufts έχουν δείξει ότι τα παιδιά που τρώνε πρωινό επιδεικνύουν καλύτερη συμπεριφορά σε σχέση με εκείνα που δεν έχουν.

Εάν το παιδί σας δεν έχει συνηθίσει να τρώει πρωινό, μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο για να εντάξει αυτή τη συνήθεια στην ρουτίνα της καθημερινότητας του. Μπορεί τα περισσότερα παιδιά στην αρχή να διαμαρτύρονται ότι δεν πεινάνε και δεν θέλουν πρωινό, αλλά από τη στιγμή που θα συνηθίσουν να τρώνε αυτή την ώρα της ημέρας, δεν θα θελήσουν ποτέ να το παραλείψουν. Ορίστε και μερικές ιδέες για να κάνετε το παιδί σας να το αγαπήσει:

Ξεκινήστε με μικρές ποσότητες. Ένα κομμάτι φρούτου, λίγο τυρί ή ένα μπολ με γιαούρτι χαμηλών λιπαρών είναι καλές επιλογές, πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Αν δεν θέλει να φάει φρούτο δώστε του ένα ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι. Τα φρούτα περιέχουν υδατάνθρακες που χαρίζουν ενέργεια στον οργανισμό, βιταμίνες A και C και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

Δώστε του να δοκιμάσει δημητριακά με κομματάκια σοκολάτας ή φρούτα και γάλα. Φροντίστε, ωστόσο, να είναι εμπλουτισμένα με τις απαραίτητες βιταμίνες και ανόργανα συστατικά.

Δεν θέλει να φάει; Προτρέψτε το να… πιει το πρωινό του. Ένα smoothie που θα φτιάξετε από γάλα, φρούτα και γιαούρτι προσφέρει πολλές θερμίδες και θρεπτικά συστατικά για να ξεκινήσει δυναμικά τη μέρα του.

Επιλέξτε υγιεινά. Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα που τείνουν να είναι υψηλά σε λιπαρά και φτωχά σε φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά. Προτιμήστε πολύσπορο ή μαύρο ψωμί του τοστ (είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών) ή ένα μπολ δημητριακών ολικής άλεσης, θα του προσφέρουν υδατάνθρακες, βιταμίνη Ε, και φολικό οξύ.

Δώστε του το καλό παράδειγμα. Καθίστε και απολαύστε το πρωινό σας με το παιδί.

Μήπως προτιμάει τις πρωτεΐνες; Δοκιμάστε να του δώσετε αυγά ή 200 περίπου γρ. γιαούρτι ή 1 ποτήρι γάλα.

Πηγή: www.pathfinder.gr

Related posts

Παρβοϊός: Πώς ένα υγιές παιδί μπορεί να καταλήξει σε θάνατο από έναν κοινό ιό – Τι λένε οι παιδίατροι

Γιατί τα κοpίτσια στις μέρες μας είναι τόσο επιθετικά

Μπαμπάς κοιμίζει το μωράκι του πάνω στην κιθάρα του ενώ του τραγουδά – ΒΙΝΤΕΟ