Φτιάξτε αντιφλεγμονώδες και αποτοξινωτικό smoothie με αλόη βέρα

Φτιάξτε αντιφλεγμονώδες και αποτοξινωτικό smoothie με αλόη βέρα

Θα χρειαστείτε ένα ξύλο κοπής, ένα μαχαίρι κι ένα γυάλινο πιάτο. Αν σας περισσέψουν μερικά φύλλα, μπορείτε να τυλίξετε τα άκρα τους με πλαστική μεμβράνη ή μια υγρή πετσέτα πιάτων για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα τους και να τα φυλάξετε στο ψυγείο. Πίνοντας 2 φορές αυτό το smoothie καθημερινά, να είστε σίγουροι ότι θα αναζωογονηθείτε, θα αποκτήσετε ενέργεια και το δέρμα σας θα δείχνει πιο λαμπερό.

Συστατικά

• 1 φύλλο αλόης βέρα

• 1 φλιτζάνι φιλτραρισμένο νερό ή νερό πηγής

• 1 κομμάτι φρέσκου ανανά

• 2-3 σταγόνες υγρό εκχύλισμα στέβια (προαιρετικά)

Παρασκευή

Παίρνοντας ένα φύλλο κάθε φορά, αφαιρέστε τις άκρες και από τις 2 πλευρές του φύλλου και στη συνέχεια κόψτε το στη μέση κατά πλάτος. Ύστερα πάρτε το ένα μισό και βγάλτε τη φλούδα του (θα δείτε εσωτερικά τον ζελέ του). Γυρίστε το φύλλο από την άλλη μεριά και βγάλτε και το άλλο κομμάτι φλούδας αφήνοντας άθικτο τον ζελέ.

Κόψτε τον ζελέ σε μεγάλα κομμάτια και ανακατέψτε τον με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Πιείτε το αμέσως με άδειο στομάχι το πρωί και το απόγευμα τουλάχιστον 1 ώρα πριν φάτε οτιδήποτε άλλο.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε πολλά φύλλα αλόης ταυτοχρόνως, απλώς τοποθετήστε επιπλέον κύβους αλόης σε ένα σφραγισμένο γυάλινο δοχείο και αποθηκεύστε το στο ψυγείο προκειμένου να φτιάξετε το smoothie της επόμενης ημέρας. Η αλόη βέρα θα παραμείνει φρέσκια στο ψυγείο για περίπου 1 εβδομάδα.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: enallaktikidrasi.com

Related posts

Ελένη Μενεγάκη: Φτιάχνει κάθε χρόνο τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια και λέει το μυστικό της συνταγής της – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Δεν χρειάζεται μίξερ, ούτε ζύμωμα: Η Αργυρώ δίνει την συνταγή για το πιο νόστιμο Πασχαλινό τσουρέκι

Βάψιμο αυγών: Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα, ποιοι δεν πρέπει να βάψουν, πόσες μέρες κρατάμε την βαφή