Φωτογραφίες αποκαλύπτουν το αληθινό πρόσωπο του Έμπολα!

Φωτογραφίες αποκαλύπτουν το αληθινό πρόσωπο του Έμπολα!

Τον πραγματικό αντίκτυπο του ιού Έμπολα στα θύματά του και στους συγγενείς τους αποτύπωσαν δύο φωτογράφοι, οι οποίοι πέρασαν εβδομάδες στην πρώτη γραμμή της μάχης εναντίον του.

Ο Αιγύπτιος Μωχάμεντ Ελσάμι και ο Αμερικανός Τζων Μουρ ακολούθησαν ομάδες ταφής της Μονρόβια, πρωτεύουσας της Λιβερίας, καθώς συνέλεγαν θύματα του ιού για να τα μεταφέρουν για αποτέφρωση, αποτυπώνοντας με τον φωτογραφικό τους φακό όσα αληθινά βιώνουν οι κάτοικοι των μαρτυρικών χωρών της Δυτικής Αφρικής.

Απαθανάτισαν επίσης στρατιώτες που ανεγείρουν νέα κέντρα περίθαλψης ασθενών, καθώς και εθελοντές της Unicef και άλλων διεθνών οργανισμών βοήθειας, που συγκεντρώνουν προμήθειες και υγειονομικό υλικό στις πληγείσες χώρες.

Μερικές από αυτές τις φωτογραφίες δημοσιεύει σήμερα η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Οι εικόνες αποτελούν υπενθύμιση ότι τα θύματα – που έχουν πλέον υπερβεί τα 4.000 – δεν είναι αριθμοί, αλλά άνθρωποι, που αφήνουν πίσω τους μανάδες, πατεράδες, παιδιά, εγγόνια και αδέλφια, που δεν ξέρουν καν αν θα ζουν οι ίδιοι σε λίγες μέρες.

Την οδύνη των επιζησάντων επιτείνει το γεγονός ότι η ταφή με βάση τα τοπικά ήθη και έθιμα είναι εξαιρετικά σημαντική στη λιβεριανή κουλτούρα – και η αρπαγή, όπως τη νιώθουν, των νεκρών τους για αποτέφρωση, είναι ένα ακόμα τραυματικό γεγονός γι’ αυτούς.

Έτσι, σε πολλές περιπτώσεις προσπαθούν απεγνωσμένα να πείσουν τις ομάδες ταφής να μην πάρουν τη σωρό του αγαπημένου τους προσώπου, ισχυριζόμενοι ότι δεν πέθανε από τον απαίσιο ιό.

Την Παρασκευή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πως στις αρμόδιες υπηρεσίες του έχουν αναφερθεί 8.399 κρούσματα, μεταξύ των οποίων 4.033 νεκροί, αλλά αυτοί οι αριθμοί δεν θεωρείται ότι αποτυπώνουν την αληθινή εικόνα της επιδημίας στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουϊνέα, διότι το προσωπικό καταγραφής είναι ανεπαρκές.

Από την πλευρά του, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τον Έμπολα κ. Ντέιβιντ Ναμπάρο είπε πως ο αριθμός των κρουσμάτων πιθανώς διπλασιάζεται κάθε 3-4 εβδομάδες και πως αν δεν υπάρξει μαζική κινητοποίηση της διεθνούς κοινότητας είναι αδύνατον να αναχαιτιστεί σύντομα η επιδημία.

Εν τω μεταξύ, στο Ντάλας του Τέξας καταγράφηκε το δεύτερο κρούσμα του ιού. Όπως ανακοίνωσαν οι υγειονομικές Αρχές, πρόκειται για έναν εργαζόμενο του Πρεσβυτεριανού Νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν ο Λιβεριανός Τόμας Έρικ Ντάνκαν, ο οποίος προ ημερών κατέληξε εκεί από τη νόσο.

Στα καλά νέα της ημέρας, η 44χρονη νοσηλεύτρια από την Ισπανία δείχνει σημάδια βελτίωσης, ενώ προς το παρόν ουδείς απ’ όσους ήρθαν σε επαφή μαζί της έχει εκδηλώσει συμπτώματα αιμορραγικού πυρετού εξαιτίας του Έμπολα.

Όσον αφορά το πιθανό κρούσμα του ιού στα Σκόπια, οι Αρχές της ΠΓΔΜ ανακοίνωσαν χθες πως δεν είχε Έμπολα.

Πηγή : Web Only

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ www.dailymail.co.uk

Related posts

Ποιοι διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο καταγμάτων στο ισχίο

Διώξε μακριά τους δήθεν φίλους. Δεν τους χρειάζεσαι…

Κάπνισμα: Γιατί μπορεί να πάρουμε κιλά όταν «κόψουμε» το τσιγάρο