Φυσικά αντιφλεγμονώδη και πόνος!!!

Φυσικά αντιφλεγμονώδη και πόνος!!!

 

Πολλά έχουν ακουστεί για τα μη στεροειδη αντιφλεγμονώδη, αν έχουν επικυνδινότητα η όχι.
Ας δούμε μια αξιόλογη ανάρτηση για τα μη στεροειδη.
Πονώ υπερβολικά. Δεν θέλω να πάρω μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη. Τι να κάνω;

Οι παρενέργειες του πολλές και επικίνδυνες.. κοιλιακό άλγος, ευαισθησία, Ναυτία, Αιματηρούς εμετούς, μαύρα σαν πίσσα κόπρανα, Οίδημα ή κατακράτηση νερού, Κούραση, λήθαργος, δερματικό εξάνθημα, Φαγούρα, συμπτώματα “γρίπης” ή ασυνήθιστο μελάνιασμα, αιμορραγία. .και πολλά άλλα …
και η υπόθεση θεωρήθηκε απο πολλούς τελειωμένη.

Παρόλα αυτά, κάποιοι ερευνητές αναρωτήθηκαν στη συνέχεια, για το κατα πόσο αυτές
οι Παρενέργειες ηταν Του Vioxx…
Ή… Όλης Της Ομάδας Των Αντιφλεγμονωδών Παυσίπονων.
Τότε ξεκίνησε σιωπηρά..μια κολοσσιαία μελέτη για να δει ακριβώς αυτό. Γνωρίζοντας ότι πολύς, πάρα πολύς κόσμος παίρνει συχνά αντιφλεγμονώδη …πολλές φορές και μόνο απ τον φόβο του πόνου..

Σημειώνω χαρακτηριστικά, οτι πριν μερικά χρόνια, στενός φίλος μου, υπηρέτης…του Ιπποκράτη, και φανατικός τενίστας, επι καθημερινής βάσεως έπαιρνε ιβουπροφένη, γιατι του…καλμαριζε τις ταλαιπωρημένες κλειδώσεις απ το πάθος του παιχνιδιού…
Ευτυχώς η ασφυκτική επιμονή μου, κάποια στιγμή έφερε αποτέλεσμα, κι έκοψε το φάρμακο…όμως ήδη του είχε δημιουργήσει πρόβλημα στην καρδιά..άλλο που ποτέ δεν το παραδέχτηκε…
Φυσικά η καθημερινή λήψη..ασενοκουμαρόλης..(παράγωγο της κουμαρίνης και ανταγωνιστής της βιταμίνης Κ.. κλασσικό και κοινό αντιπηκτικό..) του το θυμίζει..

Τα Αποτελέσματα αυτής της μελέτης υπήρξαν και εξακολουθούν να είναι, εξαιρετικά σημαντικά για όλους μας, κι αξίζει να τα ξαναθυμηθούμε, με ευκαιρία τη φίλη, που ο ανυπόφορος πόνος την έφερε στα κλασσικά αντιφλεγμονώδη (δεν αναφέρονται ονόματα για λόγους δεοντολογίας.)

Τα αποτέλεσματα δείχνουν ότι
Όλα Τα Αντιφλεγμονώδη Παυσίπονα Προκαλούν Προβλήματα Στο Κυκλοφορικό Σύστημα, Την Καρδιά Και Τον Εγκέφαλο.
Συγκεκριμένα,

Η Ναπροξένη αυξάνει την πιθανότητα εγκεφαλικού 76%.
Η Ιβουπροφένη,που κυκλοφορεί στην Ελλάδα σε πολλά σκευάσματα, Αυξάνει

Η διλκοφενακη, αυξανει την πιθανότητα εγκεφαλικου κατα 286%, και την πιθανότητα καρδιαγγειακου θανάτου κατα 398%.

Η νεότερη κατηγορία αντιφλεγμονωδων παυσιπόνων οι φοβερές κοξιμπες.. όμως δεν φαίνεται να είναι πιο ασφαλείς.
Η σελεκοξιμπη, αυξανει την πιθανότητα εμφραγματος μόνο 35%, και του εγκεφαλικού μόλις 12%, αλλά η πιθανότητα καρδιαγγειακου θανάτου αυξανει 207%.
Η ετορικοξιμπη, φαίνεται να μειωνει την πιθανότητα εμφάνισης εμφραγματος, αλλά δυστυχώς τα εγκεφαλικά τα Αυξανει 267% Και Τους Θανάτους Απο Καρδιαγγειακό Που Τους Αυξανει Κατα 407%.

Το αστείο και συνάμα τραγικό της υποθεσης είναι ότι το Vioxx, το πρωτο αντιφλεγμονωδες παυσίπονο που συνελήφθει να προκαλει εγκεφαλικά και εμφράγματα ..και έληξε άδοξα το 2004..δεν ήταν, ως φαίνεται και τοσο τραγικό στην πραγματικότητα, αφού ηυξανε την πιθανότητα εμφραγματος κατα..212%, του εγκεφαλικού μόλις.. 7% και του καρδιαγγειακου θανάτου με ένα πενιχρο… 58%.
Ηδη η κρίση περιόρισε δραματικά την συνταγογράφηση..παυσίπονων και μη στεροειδών… τώρα τα πληρώνουμε απ τη τσέπη μας… Πρόκειται να να την περιορίσει ακόμα παραπάνω..  Δόξα τω Θεώ.. Όλοι γνωριζουμε ότι τα φάρμακα γενικά είναι επικινδυνα και ότι πρέπει να τα αποφεύγουμε οσο πιο πολυ γίνεται… Να μια ευκαιρία να κόψουμε παυσίπονα και μη στεροειδή ..Και επαναλαμβάνω.. προσοχή σε όσους χρησιμοποιούν αντιυπερτασικά… Τα μη στεροειδή, μειώνουν δραματικά την δράση τους…
ΠΑΛΙΟ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΑΠΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ
Κιτρινόριζα, ο γνωστός κουρκουμάς, ισχυρό αντιφλεγμονώδες, ιδίως για οξείες φλεγμονες (εσωτερικά) η εξωτερικά-τοπικα) π.χ. σε περιπτωσεις ρευματοειδους αρθρίτιδας.

Πιπερόριζα το γνωστο μας τζίντζερ. Σε έρευνες που έχουν γίνει έδειξαν μείωση της φλεγμωνής σε ρευματοειδή αρθρίτιδα,οστεοαρθρίτιδα,μυικά προβλήματα.Κλινικές μελέτες έδειξαν μείωση της δυσκαμψίας, του πόνου και του πρηξιμάτος στο 75% των περιπτώσεων της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και οστεοαρθρίτιδας και στο 100% των μυικών προβλημάτων.
 

proionta-tis-fisis.com

Related posts

Κολπική μαρμαρυγή: Τι είναι, ποια είναι τα συμπτώματα και πως αντιμετωπίζεται

Κι αν δεις αίμα όταν πας τουαλέτα; Τι μπορεί να δείχνει η αιμορραγία

Όποιος διαχωρίζεται από τη μάζα… είναι τρελός