Επίσκεψη του Ολυμπιονίκη Νικόλα Κακλαμανάκη στο 34ου Δ.Σ.Ηρακλείου

Επίσκεψη του Ολυμπιονίκη Νικόλα Κακλαμανάκη στο 34ου Δ.Σ.Ηρακλείου

Την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015, είχαμε την εξαιρετική τιμή να φιλοξενήσουμε στους χώρους του 34ου Δ.Σ.Ηρακλείου τον Ολυμπιονίκη Νικόλα Κακλαμανάκη. Τα παιδιά μας, υποδέχτηκαν με θέρμη και χαρά τον γιο του ανέμου και εκείνος ανταπέδωσε μιλώντας για τις εμπειρίες και τα βιώματά του μέσα από τους αγωνιστικούς χώρους.

  

Η συνάντηση του Ολυμπιονίκη μας με τα παιδιά πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, μέσα σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από την αλληλεπίδραση ανάμεσα στα παιδιά και τον καλεσμένο μας.

Μετά την πρώτη επαφή στην είσοδο του σχολείου, ο Διευθυντής κ.Μανωλιτσάκης καλωσόρησε στα παιδιά τον υψηλό καλεσμένο μας. Η κ.Δεληκανάκη (Σχ.Σύμβουλος) ενημέρωσε για τον λόγο της επίσκεψης του Νικόλα, που εντάσσεται στα πλαίσια του Κοινωνικού Σχολείου.

   

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Νίκος Κακλαμανάκης, όπου μίλησε στα παιδιά μας για την πορεία ζωής που πραγματοποιεί τόσο καιρό με το ήθος και την συνέπεια που τον διακρίνει. Βασικό σημείο αυτής της ζωής, είναι η αγάπη του για την Ελλάδα, την θάλασσα, τον αθλητισμό, την δύναμη που του έδωσε και δίνει ο κόσμος και τα παιδιά. Αναφέρθηκε στα δύο μεγάλα εγχειρήματα που έκανε, εκτός αγωνιστικών χώρων, που ήταν ο διάπλους του Αιγαίου Πελάγους με την ιστιοσανίδα του δύο φορές.

Συνοψίζοντας, στάθηκε σε δύο σημαντικές φράσεις που πρέπει να κατανοήσουν τα παιδιά:

“Δεν έχει σημασία πόσες φορές θα πέσεις…..αλλά πόσες φορές θα ξανασηκωθείς για να συνεχίσεις την προσπάθειά σου!!”

“Η μόνη χαμένη μάχη είναι αυτή που δεν έδωσες ποτέ!!”

  

Τελειώνοντας την ομιλία του, ο Νικόλας δέχτηκε ερωτήσεις απαντώντας σε όλες με την υπομονή και επιμονή που τον διακρίνει. Η προσωπικότητα και το ήθος του αναδείχτηκαν σε όλη την διάρκεια της επίσκεψης, κάτι που ήταν από τα πιο σημαντικά μηνύματα που άφησε στα παιδιά.

   

Ο Νίκος Κακλαμανάκης δέχτηκε τις ζωγραφιές των μικρών παιδιών, ένα εικαστικό έργο που φιλοτέχνησε η μαθήτρια της ΣΤ τάξης, Πόπη Γεωργαντωνάκη και απόλαυσε την χορωδία του σχολείου σε τραγούδια και μαντινάδες που αναφέρονταν στην θάλασσα, τον αέρα, την τόλμη και την πίστη που τον διακρίνουν.

  

 

34dim-irakl.ira.sch.gr

Related posts

Πάσχει από Σκλήρυνση κατά πλάκας όμως είναι ο πιο δυνατός άντρας στον κόσμο, για δεύτερη χρονιά!

Θα διασχίσει το στενό της Μάγχης κολυμπώντας μόνο με τα χέρια!

Μένουμε Σπίτι – Σποτ Αθλητική Ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων Α.Ο.Ν.Μ.