Ένα αγ0ρι με αυτισμό κατακτά τις καρδιές του internet (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα αγ0ρι με αυτισμό κατακτά τις καρδιές του internet

Μία όμορφη ευχή της Carly Fleischmann, μίας νεαρής κοπέλας με αυτισμό, της οποίας η μοναδική ιστορία ζωής έχει εμπνεύσει πολλούς, πραγματοποιήθηκε, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η Carly Fleischmann είναι μία νεαρή κοπέλα από τον Καναδά, η οποία διαγνώστηκε με αυτισμό και ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, σε πολύ μικρή ηλικία. Οι γιατροί είχαν πει στους γονείς της ότι το παιδί τους δεν θα μπορούσε να μιλήσει ποτέ και ότι θα φτάσει τη νοητική ανάπτυξη, το πολύ, ενός εξάχρονου, σε αντίθεση με τη δίδυμη αδερφή της, η οποία ήταν απολύτως υγιής.

Ωστόσο, κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, στα 11 της χρόνια, η Carly βρήκε έναν τρόπο να καταπλήξει τον κόσμο. Μία μέρα, η Carly, η οποία δεν μπορεί να μιλήσει, έφτασε στον ανοικτό ηλεκτρονικό υπολογιστή του σπιτιού της και έγραψε δύο λέξεις: “Βοήθεια, βοήθεια”. Από εκείνη τη στιγμή, η ζωή της άλλαξε. Είχε ανακαλύψει έναν τρόπο να επικοινωνεί.

Η ιστορία της έκανε τον γύρο του κόσμου, με μεγάλα Μέσα να της αφιερώνουν άρθρα και εκπομπές. Η ίδια, χάρη στον υπολογιστή της, ήταν άλλος άνθρωπος. Το IQ της μετρήθηκε άνω του 120 και απέδειξε ότι “δεν μπορείς να κρίνεις έναν άνθρωπο μόνο από την εμφάνισή του”. Έγραψε βιβλίο και απέκτησε σελίδα στο Facebook και Twitter -ένα βήμα για να μιλά για τον αυτισμό.

  • Σχετικά: Έλληνας επιστήμονας δίνει ελπίδα στα παιδιά με αυτισμό

Στόχος της Carly και της οικογένειάς της, είναι να “αλλάξουν το πρόσωπο του αυτισμού”, και προς αυτήν την κατεύθυνση δουλεύει καθημερινά, ακόμα και τις ημέρες που θα έπρεπε να της “ανήκουν”. Έτσι, στις 23 Ιανουαρίου, 4 μέρες πριν τα γενέθλιά της, η Carly ανέβασε ένα video στη σελίδα της στο Facebook και έκανε μία ξεχωριστή ευχή.

“Η ευχή μου είναι αυτό το video να γίνει viral. Θα ήθελα να σας συστήσω σε έναν νεαρό έφηβο, με το όνομα Sam”, έγραψε η Carly, η οποία είναι πλέον στην τρίτη δεκαετία της ζωής της. Ο Sam είναι ένα αγόρι με αυτισμό, στο οποίο προσέφεραν δουλειά τα Starbucks, με αποτέλεσμα να “αλλάξει η ζωή του”. Όπως γράφει η Carly:

Όταν τα Starbucks του προσέφεραν δουλειά, ο Sam είπε στους γονείς του ότι για πρώτη φορά στη ζωή του, ένιωθε η ζωή του να έχει νόημα. […] Ποτέ δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να δουλέψει πίσω από τη μπάρα, αλλά ο Chris, ο μάνατζερ του, πίστεψε σε αυτόν και του είπε να διοχετεύσει τις κινήσεις του στον χορό. Ο Chris και ο Sam χρειάστηκαν πολλές βάρδιες και ώρες για να φτάσουν τον Sam στο επίπεδο που βλέπετε στο video. Τώρα, ο Sam είναι γνωστός ως ο χορευτής barista. Αν ο Chris δεν πίστευε στον Sam, ποτέ δεν θα πίστευε ο ίδιος στον εαυτό του. Περισσότεροι άνθρωποι σαν τον Sam χρειάζεται να ακουστούν, να έχουν μία ευκαιρία να ευημερήσουν και να χορέψουν”.

Sam, ο χορευτής barista

Μέσα σε λίγες ώρες, το video με τον Sam, είχε κοινοποιηθεί χιλιάδες φορές. Όταν δε, το μοιράστηκε η δημοφιλής σελίδα “Love What Matters”, η ευχή της Carly έγινε πραγματικότητα και ο Sam έκανε τον γύρο του κόσμου. Μέχρι στιγμής, μόνο αυτή η ανάρτηση έχει προβληθεί πάνω από 46 εκατομμύρια φορές και πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αλληλεπιδράσει μαζί της.

 

Πηγή: www.pathfinder.gr

Related posts

Δικό μου το σπίτι, δικοί μου κι οι κανόνες και τα παιδιά σας θα πρέπει να συμμορφώνονται μ’ αυτούς όταν μας επισκέπτονται

Οι 6 φράσεις που τα παιδιά θέλουν να ακούνε όποια κι αν είναι η ηλικία τους

Παρβοϊός: Πώς ένα υγιές παιδί μπορεί να καταλήξει σε θάνατο από έναν κοινό ιό – Τι λένε οι παιδίατροι