ΕΚΤΑΚΤΑ μέτρα της ΕΛΑΣ σε τράπεζες, σουπερμάρκετ, δημόσια κτήρια

ΕΚΤΑΚΤΑ μέτρα της ΕΛΑΣ σε τράπεζες, σουπερμάρκετ, δημόσια κτήρια

Νέα τηλεφωνική γραμμή για να νιώθουν οι πολίτες ασφαλείς

Έκτακτα μέτρα παίρνει η Ελληνική Αστυνομία λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και των πιθανών συνεπειών τους. Συγκεκριμένα, επεκτείνεται ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς σε 36 νέες περιοχές σε όλη την Ελλάδα προκειμένου όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ να εξασφαλίσει την προστασία των πολιτών από τους επιτήδειους που θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν την αγωνία και την ανησυχία τους.

Συγκεκριμένα, από σήμερα , ο θεσμός του Αστυνομικού της Γειτονιάς, θα εφαρμόζεται: σε οκτώ  Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής (Καλλιθέας, Πατησίων, Παγκρατίου, Α΄ Αχαρνών, Α΄ Γλυφάδας, Χαλανδρίου, Νίκαιας και Δημοτικού Θεάτρου), σε τέσσερα  Αστυνομικά Τμήματα της Θεσσαλονίκης (Ευόσμου, Τούμπας – Τριανδρίας, Αναλήψεως και Αμπελοκήπων) και σε είκοσι τέσσερα Αστυνομικά Τμήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα: (Κιλκίς, Σερρών, Βέροιας, Ιωαννίνων, Ηγουμενίτσας, Α΄ Λάρισας, Β΄ Λάρισας, Βόλου, Νέας Ιωνίας Βόλου, Α΄ Ηρακλείου, Β΄ Ηρακλείου, Χανίων, Ρόδου, Κορίνθου, Καλαμάτας, Άργος, Κομοτηνής, Ξάνθης, Καβάλας, Κέρκυρας, Χαλκίδας, Λαμίας, Β΄ Πατρών και Αγρινίου).

Μάλιστα δόθηκαν οδηγίες στους Αστυνομικούς της Γειτονιάς να επιδεικνύουν ιδιαίτερη ευαισθησία και φροντίδα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, με προτεραιότητα στη φροντίδα και εξυπηρέτηση των ΑμεΑ και των υπερηλίκων.

Παράλληλα, τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας θέτει σε λειτουργία η Αστυνομία προκειμένου, όπως αναφέρεται, να μην αισθανθεί κανένας πολίτης μόνος και αβοήθητος.

Ο αριθμός αυτός είναι 11188.

 

www.star.gr

Related posts

«Δεν κουνιόταν, τα μάτια του ήταν ανοιχτά»: Σε σοκ οι γονείς του νεκρού βρέφους – Τραγωδία δίχως τέλος στη Θήβα – ΒΙΝΤΕΟ

Αν αγαπάς πραγματικά κάποιον, πρέπει να του κάνεις αυτές τις 10 ερωτήσεις κάθε ημέρα

«Μας είπαν ότι ευθύνη έχουν ο παππούς και η γιαγιά»: Μεγάλη ανατροπή, βαριές καταγγελίες από τον πατέρα του 6χρονου – ΒΙΝΤΕΟ