Εισήγηση-βόμβα των λοιμωξιολόγων για σκληρό lockdown στην Αττική-ΒΙΝΤΕΟ

Κορωνοϊός: Να βαφτεί «κόκκινη» η Αττική εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι – Τι σημαίνει αυτό για λιανεμπόριο, σχολεία

Προς σκληρό lockdown οδεύει η Αττική – Εισήγηση για πρόσθετα μέτρα ετοιμάζεται να κάνει στην κυβέρνηση η επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Ραγδαίες εξελίξεις προκύπτουν από την έκτακτη σύσκεψη της υποεπιτροπής των λοιμωξιολόγων που είναι σε εξέλιξη, όσον αφορά την Αττική και το επιβαρυμένο επιδημιολογικό της φορτίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, η εισήγηση της επιτροπής είναι να “κοκκινιστεί” η Αττική, δηλαδή να συμπεριληφθεί στις περιοχές στις οποίες θα επιβληθούν πρόσθετα μέτρα lockdown. Συνολικά, 22 είναι οι περιοχές που βρίσκονται στο μικροσκόπιο για το επιδημιολογικό τους φορτίο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα δεν θα πρέπει να αναμένουμε απόφαση για τα σχολεία, αλλά την αναλυτική “χαρτογράφηση” των κρουσμάτων που θα αποτελέσει τον “οδοδείκτη” της εισήγησης της Επιτροπής των Ειδικών. Δηλαδή, θα εκτιμηθεί ποιες περιοχές οδεύουν προς το “κόκκινο” και ποια μπορεί να είναι η δυναμική της διασποράς των κρουσμάτων σε αυτές.

Αν από τη σημερινή συνεδρίαση προκύψει το συμπέρασμα ότι το επιδημιολογικό φορτίο της Αττικής είναι βαρύ και αποφασιστεί να ενταχθεί στις “κόκκινες” περιοχές, τότε τα γυμνάσια και τα λύκεια δεν θα ανοίξουν. Αν επιβεβαιωθεί η εκτίμηση ειδικών -όπως του καθηγητή και μέλους της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό, Αχιλλέα Γκίκα-ότι πιθανότατα σήμερα η Αττική θα μπει στο “κόκκινο”- μοιραία τα σχολεία θα μείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας.

Ακόμη, το λιανεμπόριο θα κλείσει ξανά, όπως και τα κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 18:00 μέχρι τις 05:00.

Στην περίπτωση που οι ειδικοί κρίνουν ότι η Αττική εξακολουθεί να βρίσκεται σε “βαθύ πορτοκαλί”, τότε τα σχολεία μπορεί να ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα ή να δοθεί μια παράταση του “λουκέτου” για μια εβδομάδα ώστε να επανεξεταστεί η κατάσταση.

Στο Λεκανοπέδιο βρέθηκαν σήμερα 313 νέα κρούσματα κορονοϊού, με Κεντρικό, Βόρειο και Δυτικό Τομέα Αθηνών να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό, με 71, 52 και 53 κρούσματα.

Αναλυτικά η διασπορά στην Αττική:

39 στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής

52 στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών

53 στην Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών

13 στην Π.Ε. Δυτικής Αττικής

71 στην Π.Ε. Κεντρικού Τομέα Αθηνών

28 στην Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών

56 στην Π.Ε. Πειραιώς

1 στην Π.Ε. Νήσων

Γκίκας: Η Αττική πιθανότατα μπαίνει σήμερα στο “κόκκινο” [βίντεο]

“Θα είναι δύσκολη μέρα η σημερινή” ανέφερε νωρίτερα σήμερα ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό, Αχιλλέας Γκίκας, εκτιμώντας ότι πιθανότατα σήμερα η Αττική θα μπει στο “κόκκινο”.

Μιλώντας στο OPEN ο κ. Γκίκας είπε: “Πιθανότατα η Αττική μπαίνει στο “κόκκινο” σήμερα”, επιβεβαιώνοντας τους φόβους που εκφράζουν τις τελευταίες ώρες οι Ειδικοί λοιμωξιολόγοι. Ήδη από χθες, κατά την τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με την Επιτροπή των Ειδικών έγινε σαφές ότι στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται πλέον η Αττική.

“Η Αττική αυτήν τη στιγμή “φλερτάρει” στο να μπει στην κόκκινη κατάσταση που σημαίνει να ληφθούν άμεσα μέτρα”, τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας, χθες το βράδυ στον ΣΚΑΪ.

Η εισήγηση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων είναι να βαφτεί «κόκκινη» όλη η Αττική.

Την Παρασκευή (29/1) θα υπάρξει νέα συνάντηση προκειμένου να αποφασιστούν τα μέτρα που θα ισχύσουν και αν αυτά θα μοιάζουν με όσα είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα για τις «κόκκινες» περιοχές ή θα διαφέρουν σε κάποια σημεία.

Για το λιανεμπόριο θεωρείται σίγουρη η επιστροφή του click away από την στιγμή που η Αττική θα μπει στο «κόκκινο» ενώ πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιστρέψουν στις φυσικές τους τάξεις οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να συζητηθεί η επιστροφή μόνο των μαθητών του γυμνασίου αλλά και αυτό είναι πολύ δύσκολο να συμβεί.

Θυμίζουμε ότι σήμερα το πρωί ο Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στο MEGA είχε αναφερθεί στο τι θα συμβεί αν η Αττική χαρακτηριστεί κόκκινη: «Η απόφαση που είναι ήδη ειλημμένη, ότι σε περίπτωση που μπούμε στα χαρακτηριστικά μιας “κόκκινης” ζώνης, επιστρέφουμε στο click away και κλείνουμε τα σχολεία. Η απόφαση είναι δεδομένη να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, επίσης, η απόφαση που υπάρχει είναι ότι όταν μια περιοχή επιβαρύνεται, όταν μπαίνει στο “κόκκινο”, δεν θα λειτουργούν τα Λύκεια. Αυτή είναι η προηγούμενη απόφαση της Επιτροπής. Αυτές τις δύο μέρες, λοιπόν, θα δούμε τα δεδομένα που υπάρχουν, ποιες περιοχές δυσκολεύουν και αν υπάρχει τέτοιο θέμα θα το συζητήσουμε».

Ακόμη ένα ερωτηματικό είναι το τι θα ισχύσει με την απαγόρευση κυκλοφορίας καθώς υπήρχε η πληροφορία ότι οδεύουμε για διακοπή από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 5 το πρωί αλλά αυτό δεν είναι δεδομένο ότι θα συμβεί.

Related posts

Γνώρισε τον φύλακα άγγελό της που της έσωσε τη ζωή ως δότης μυελού των οστών – ΒΙΝΤΕΟ

Κώστας Ηλιάκης: 18 χρόνια μετά από τον θάνατο του Έλληνα σμηναγού από τουρκικό F-16 που βαφτίστηκε ατύχημα – ΦΩΤΟ

Κρυμμένος παράδεισος, χωρίς… τουρίστες: Το νησάκι που τρως ψαράκι, πίνεις και κοιμάσαι με 15 ευρώ την ημέρα – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ