Έχεις τις μαύρες σου; 7 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις

Είναι σχεδόν αδύνατον να είμαστε 24 ώρες το 24ωρο καλά, γεμάτοι ενέργεια και απεριόριστη χαρά. Όλοι και όλες έχουμε τις “κακές μας μέρες”, οι οποίες μπορεί να γίνουν βδομάδες ή και ολόκληρος μήνας. Ορισμένες φορές νιώθουμε παγιδευμένοι από τις περιστάσεις και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Συμβαίνει σε όλους.

Σε περίπτωση λοιπόν που ξανά νιώσεις “εγκλωβισμένος” μέσα σε καταστάσεις και δεν ξέρεις πώς να το αντιμετωπίσεις, οι ειδικοί μας ενημερώνουν πως αντί να σκεφτούμε τι “πρέπει να κάνουμε”, ας σκεφτούμε “τι δεν πρέπει να κάνουμε”. Τι δεν πρέπει να κάνουμε λοιπόν;

Δεν πρέπει: να αισθανόμαστε άσχημα, επειδή έχουμε τις μαύρες μας

Ο στόχος μας δεν είναι να αισθανόμαστε ευτυχισμένοι όλη την ώρα. Υπάρχει μία γκάμα συναισθημάτων που μπορεί να βιώσουμε καθόλη τη διάρκεια της ζωής μας. Οι ειδικοί μας ενημερώνουν πως αυτό που αξίζει να κάνουμε είναι να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να είναι συνδεδεμένος και παρόντας με τα συναισθήματά του. Με αυτόν τον τρόπο απελευθερώνεται ενέργεια, και αρχίζει να στρώνεται ο δρόμος προς την ηρεμία.

Δεν πρέπει: να εστιάζουμε στο πρόβλημα

Αντί να διαμαρτυρόμαστε και να μπαίνουμε σε ένα περίεργο τρυπάκι γκρίνιας επηρεάζοντας την ευεξία τόσο των φίλων, όσο και των συγγενών, καλό είναι να ξεκινήσουμε τον εντοπισμό εκείνων των βημάτων που θα μας βγάλουν από το πρόβλημα, προσεγγίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ισορροπία.

Δεν πρέπει: να τρώμε τα συναισθήματά μας

Οι καταχρήσεις και οι υπερβολική κατανάλωση κακού φαγητού το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να επηρεάσει ακόμη πιο αρνητικά τη διάθεσή μας. Οι υγιεινές επιλογές μας βοηθούν να νιώσουμε πιο καλά από μέσα προς τα έξω, και τονώνουν τη διάθεσή μας.

Δεν πρέπει: να πιστεύουμε ότι μας χρωστάει όλος ο κόσμος

Ο καθένας από εμάς έχεις κακές μέρες, και σε ένα δεύτερο χρόνο ντύνεται με το πέπλο του θύματος, πιστεύοντας ότι του χρωστάει ο κόσμος όλος. Αντί να αισθανόμαστε ως θύματα, πράγμα που μας κάνει πιο ευάλωτους, αξίζει να είμαστε ευγνώμονες με τον εαυτό μας και ό,τι έχουμε καταφέρει στη ζωή μας, πράγμα που θα ενισχύσει τη διάθεσή μας.

Δεν πρέπει: να αποφεύγουμε τον φρέσκο αέρα

Αντί να πέφτουμε σε χειμερία νάρκη και να καθόμαστε σε εσωτερικούς χώρους, ας πιέσουμε λίγο τον εαυτό μας, βγάζοντάς τον έξω από το σπίτι. Το φως και η ύπαιθρος μόνο όμορφα μπορούν να επιδράσουν επάνω μας.

Δεν πρέπει: να τονίζουμε τα αρνητικά

Όταν έχουμε τις “μαύρες” μας δύσκολα αποστασιοποιούμαστε από τις αρνητικές καταστάσεις και συνηθίζουμε να τονίζουμε τα αρνητικά και όχι τα θετικά. Αυτή επανάληψη των αρνητικών καταστάσεων μας κάνει να κυλιόμαστε περισσότερο στη μιζέρια και στο δράμα, παρά σε κάτι χαρούμενο.

Δεν πρέπει: να μην αθλούμαστε

Ακόμη και αν δεν συμμετέχουμε σε κάποια σωματική δραστηριότητα, σύμφωνα με τους ειδικούς 5 λεπτά αυξημένου καρδιακού ρυθμού θα ενισχύσουν τη διάθεσή μας. Έστω μία βόλτα και λίγο τρέξιμο θα ενισχύσουν το ηθικό μας. Συμμετέχοντας σε μία σωματική άσκηση νιώθουμε πιο ισορροπημένοι, έχοντας τον έλεγχο του κορμιού μας, πράγμα που το κάνει έτοιμο να αναπηδήσει από την κακή διάθεση στην καλή.

Πηγή: www.pathfinder.gr

Related posts

Διώξε μακριά τους δήθεν φίλους. Δεν τους χρειάζεσαι…

Κάπνισμα: Γιατί μπορεί να πάρουμε κιλά όταν «κόψουμε» το τσιγάρο

Παρβοϊός: Πώς ένα υγιές παιδί μπορεί να καταλήξει σε θάνατο από έναν κοινό ιό – Τι λένε οι παιδίατροι