Δράσεις ευαισθητοποίησης για τα άτομα με αναπηρία

Δράσεις ευαισθητοποίησης για τα άτομα με αναπηρία

Το MDA Ελλάς, Σωματείο για τη Φροντίδα των Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις, θα συμμετέχει  μαζί με  άλλες 24 Κοινωφελείς Οργανώσεις στη μεγάλη ανθρωπιστική γιορτή της Κοινότητας της Σχολής Μωραΐτη «Human Being Human» την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στα άτομα με αναπηρία.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων το MDA Ελλάς θα παρουσιάσει τρείς δράσεις με βιωματικό, ψυχαγωγικό και διαδραστικό χαρακτήρα.

Στην πρώτη με τίτλο «Ελάτε να παίξουμε BOCCIA» (13.00 έως 15.00), ο Χρυσός Έλληνας Παραολυμπιονίκης και Πρέσβης του MDA Ελλάς, Γρηγόρη Πολυχρονίδης θα μυήσει το κοινό στον κόσμο ενός αθλήματος που έχει σχεδιαστεί ώστε να παίζεται από άτομα με κινητική αναπηρία.

Η δεύτερη δράση (15.00 έως  15.45) αφορά ένα διαδραστικό πρόγραμμα που μέσα από το παραμύθι «Ο χορός του Δάσους» τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την διαφορετικότητα ενώ διασκεδάζουν. Δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος ευαισθητοποίησης του MDA Ελλάς «Play Together» σε συνεργασία με την ομάδα κουκλοθεάτρου «Φτου Ξελεφτερία».

Τέλος, το MDA θα παρουσιάσει τη θεατρική παράσταση (19.00 – 20.00) με τίτλο «Εσείς, όχι;», στην οποία οι ηθοποιοί της είναι όλοι μέλη του MDA Eλλάς. Καθισμένοι στα αμαξίδιά τους, δίνουν μαθήματα σκηνικής παρουσίας και χιούμορ.

Related posts

1.800 άτομα με αναπηρία θα έχουν τον Προσωπικό Βοηθό τους ως το τέλος του 2025

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ