Διατροφή: 5 τροφές με αντικαρκινικές ιδιότητες που πρέπει να τρώτε κάθε μέρα

Περισσότερο από οποιοδήποτε διατροφικό συμπλήρωμα ή βιταμίνη, η πρόσληψη συγκεκριμένων θρεπτικών μέσω της κατανάλωσης μη επεξεργασμένων τροφών μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου.

Οι ερευνητές προτείνουν πέντε κοινές τροφές που οι περισσότεροι καταναλώνουμε συχνά και μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου.

Τροφές με αντικαρκινικές ιδιότητες: Δείτε παρακάτω ποιες είναι

Καρότα

Όπως το σπανάκι και το κέιλ, τα καρότα είναι πλούσια σε καροτενοειδή, μια ομάδα αντιοξειδωτικών που συμβάλλει στην πρόληψη του ορθοκολικού καρκίνου.

Δημητριακά

Το ψωμί, τα δημητριακά, το αλεύρι και τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως περιέχουν φολικό οξύ, το οποίο απομακρύνει τον κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών και μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου.

Ντομάτες

Οι μαγειρεμένες ντομάτες περιέχουν λυκοπένιο, το οποίο μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη.

Φυτικές ίνες

Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως δημητριακά, όσπρια και κάποια λαχανικά, προστατεύουν από τον καρκίνο του εντέρου.

Σκόρδο

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει την καθημερινή κατανάλωση μιας σκελίδας σκόρδου για την προστασία από τους καρκίνους του ορθού, του στομάχου και του στήθους.

www.onmed.gr

Related posts

Το ζητάει όλος ο πλανήτης: Αυτό το Ελληνικό φρούτο σαρώνει παγκοσμίως, σπάει κάθε ρεκόρ εξαγωγών – ΦΩΤΟ

Το μοσχομυριστό φρούτο που ενισχύει το κολλαγόνο και αυξάνει την απορρόφηση σιδήρου

Πάσχα: Πόσες θερμίδες και χοληστερίνη έχει ο οβελίας, η μαγειρίτσα και το κόκκινο αυγό