Διάσημοι που νίκησαν τον καρκίνο!

Η είδηση της διπλής προληπτικής μαστεκτομής της Αντζελίνα Τζολί έρχεται να προστεθεί στις περιπτώσεις διασημοτήτων που σε κάποιο στάδιο της ζωής τους αγωνίστηκαν κατά του καρκίνου δημοσιοποιώντας μάλιστα την περιπέτειά τους προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν αλλά και να δώσουν κουράγιο και ελπίδα σε ανθρώπους με αντίστοιχες εμπειρίες.

Κάιλι Μινόγκ 
Από τις πρώτες σταρ που μίλησαν από τις πρώτη στιγμή για την αρρώστια τους, η Αυστραλιανή τραγουδίστρια διαγνώστηκε το 2005 με καρκίνο του μαστού. Ακολούθησε μερική μαστεκτομή, χημειοθεραπεία και ακτινοβολία. Καθώς μάλιστα μια λανθασμένη αρχική διάγνωση λίγο έλειψε να της στοιχίσει τη ζωή η τραγουδίστρια συμβουλεύει τις γυναίκες να εμπιστεύονται περισσότερο το ένστικτό τους από οποιονδήποτε γιατρό. «Απλά και μόνο επειδή κάποιος φοράει μία άσπρη ρόμπα και χρησιμοποιεί μεγάλα ιατρικά εργαλεία δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και αλάνθαστος». Σήμερα η Μινόγκ θεωρείται ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Ολίβια Νιούτον Τζον 

Σίνθια Νίξον

Η διάσημη Αυστραλιανή ηθοποιός και τραγουδίστρια που έγινε γνωστή από το μιούζικαλ Grease, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 1996. Αμέσως μετά υποβλήθηκε σε μαστεκτομή. Πλέον δωρίζει μεγάλο μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των άλμπουμ της σε οργανώσεις που μάχονται τον καρκίνο ενώ δραστηριοποιείται στην ευαισθητοποίηση του κόσμου και στην σημασία της αυτο-εξέτασης.

Ρόμπερτ Ντε Νίρο 
Ο γνωστός ηθοποιός διαγνώστηκε με καρκίνο του προστάτη το 2003. Υπεβλήθη σε εγχείρηση και πλέον θεωρείται εκτός κινδύνου.

Σέριλ Κρόου

Ολίβια Νιούτον Τζον

Η γνωστή Αμερικανίδα τραγουδίστρια και πρώην σύντροφος του επίσης διαγνωσμένου με καρκίνο Λανς Άρμστρονγκ είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού το 2006 και είχε βγει νικήτρια ύστερα από σχετική επέμβαση. Καθώς το είχε προλάβει σε αρχικό στάδιο, δεν χρειάστηκε χημειοθεραπεία. Το 2012 ανακοίνωσε ότι έχει όγκο στον εγκέφαλο, καθησυχάζοντας ωστόσο τους φαν της ότι δεν συντρέχει σοβαρός λόγος ανησυχίας. Η 50χρονη τραγουδίστρια της κάντρι που δήλωσε πως «έχει γίνει κινητή διαφήμιση για την έγκαιρη πρόληψη», τον Μάρτιο του 2007, υπέβαλε αίτηση στο Κογκρέσο προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η έρευνα για την πιθανή σχέση ανάμεσα στον καρκίνο του μαστού και σε περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Σίνθια Νίξον 
Η ηθοποιός που έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στη σειρά «Sex and the City» απέφυγε αρχικά να μιλήσει ανοικτά για τον κακοήθη όγκο που ανακάλυψε στον δεξιό της μαστό κατά τη διάρκεια μιας μαστογραφίας ρουτίνας το 2006. «Δεν ήθελα παπαράτσι στο νοσοκομείο» δήλωσε λίγο καιρό αφού ολοκλήρωσε τη θεραπεία της, υποβαλλόμενη σε αφαίρεση του όγκου και ακτινοβολίες. Σήμερα είναι πρέσβειρα κέντρου που μάχεται και ευαισθητοποιεί για τον καρκίνο.

Ροντ Στιούαρντ 
Ο Βρετανός καλλιτέχνης το 1999 διαγνώστηκε με καρκίνο του Θυρεοειδούς και ένα χρόνο μετά υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση. Μετά το χειρουργείο αναγκάστηκε να μάθει από την αρχή πώς να τραγουδάει. Το Μάιο του 2013 επέστρεψε με νέο άλμπουμ μετά από 18 χρόνια δισκογραφικής απουσίας.

Αναστέζια
Τον Ιανουάριο του 2003 η τραγουδίστρια, κατά τη διάρκεια μιας μαστογραφίας ρουτίνας που έκανε θέλοντας να μειώσει το μέγεθος του στήθους της, ανακάλυψε ότι έχει καρκίνο του μαστού. Ακολούθησε χειρουργείο και θεραπείες με ακτινοβολία ενώ αργότερα ίδρυσε το Anastacia Fund, έναν οργανισμό που σκοπό έχει να προωθήσει την ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού στις νεώτερες γυναίκες. Το Φεβρουάριο του 2013 η 44 σταρ ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε για δεύτερη φορά με καρκίνο, γεγονός που την ανάγκασε να ακυρώσει όλες τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της μέχρι νεωτέρας, δήλωσε ωστόσο ότι παρά τη διάγνωση θα συνεχίσει την ηχογράφηση του νέου της άλμπουμ.

Κριστίνα Απλιγκέιτ
Τον Ιούλιο του 2008 η ηθοποιός που έγινε γνωστή μέσα από το ρόλο της κόρης στο «Παντρεμένοι με παιδιά» διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού στο ένα της στήθος. Επέλεξε ωστόσο να προχωρήσει σε διπλή μαστεκτομή προκειμένου να μειώσει τις πιθανότητες να εξαπλωθεί ή να επανεμφανιστεί ο καρκίνος. Από τότε ασχολείται ενεργά με την οργάνωση ενός ιδρύματος για γυναίκες που βρίσκονται σε σοβαρό κίνδυνο εμφάνισης της ασθένειας και που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αντεπεξέλθουν σε προληπτικές εξετάσεις, τις οποίες θεωρεί ως τις πλέον σημαντικές για την έγκαιρη ανίχνευση της ασθένειας.

ethnos.gr

Related posts

Κάπνισμα: Γιατί μπορεί να πάρουμε κιλά όταν «κόψουμε» το τσιγάρο

Παρβοϊός: Πώς ένα υγιές παιδί μπορεί να καταλήξει σε θάνατο από έναν κοινό ιό – Τι λένε οι παιδίατροι

Η στιχουργός Όλγα Βλαχοπούλου διεγνώστη με καρκίνο του μαστού – Η ανάρτησή της – Οι 5 πιο συχνές παρανοήσεις