Δ. Χαραλαμπίδου: Το ν/σ για την ανακούφιση των ΑμεΑ ξηλώνει μια σειρά μνημονιακών ρυθμίσεων

Δ. Χαραλαμπίδου: Το ν/σ για την ανακούφιση των ΑμεΑ ξηλώνει μια σειρά μνημονιακών ρυθμίσεων

Ανάσα ανακούφισης, για εκατοντάδες ΑμεΑ, είναι το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση δίνοντας δείγματα γραφής πως πρέπει να κυβερνήσει και να αντιμετωπίσει χρονίζοντα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα» τέθηκε σε διαβούλευση και θα κατατεθεί στη βουλή αφότου πάρει την τελική του μορφή ενσωματώνοντας παρατηρήσεις και σχόλια από τη διαδικασία της διαβούλευσης.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο απλοποιεί την διαδικασία πιστοποίησης, καταργεί το παράβολο για την διαδικασία αυτή, ενώ επιλύει συνταξιοδοτικά προβλήματα πολλών κατηγοριών εργαζομένων ανέφερε η Δ. Χαραλαμπίδου, μιλώντας στο Κόκκινο και τον Κώστα Αρβανίτη. «Αποτελεί δείγμα αυτής της κυβέρνησης ότι έχει και τη θέληση και τη διάθεση να ανατρέψει όλα τα ζητήματα που έχουν επιδεινώσει τη ζωή των εργαζομένων στα χρόνια των μνημονίων» υπογράμμισε.

Δίνει τη δυνατότητα ακόμη στους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ που δεν είχαν δικαίωμα σύνταξης λόγω των οφειλών που είχαν προς το ταμείο, να συμψηφιστεί η καταβολή της σύνταξης και να δοθεί δυνατότητα παρακράτησης για τη ρύθμιση των οφειλών τους.

Με αυτό το νομοσχέδιο σιγά σιγά ξηλώνονται μια σειρά από μνημονιακές ρυθμίσεις που όχι μόνο έπληξαν τα άτομα με αναπηρία και ειδικές κατηγορίες πολιτών, αλλά επιλύει και άλλα συνταξιοδοτικά ζητήματα, τόνισε η αντιπρόεδρος της Βουλής.

www.avgi.gr

 

Related posts

1.800 άτομα με αναπηρία θα έχουν τον Προσωπικό Βοηθό τους ως το τέλος του 2025

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ