Χωρίς διατροφικό επίδομα για τρεις μήνες οι νεφροπαθείς στην Φλώρινα

Χωρίς διατροφικό επίδομα για τρεις μήνες οι νεφροπαθείς στην Φλώρινα

Καθυστερημένη εδώ και τρείς μήνες είναι η καταβολή του διατροφικού επιδόματος των νεφροπαθών στην Φλώρινα όπως είπε σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ Φλώρινας η πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Φλώρινας κ. Μερόπη Φωστηροπούλου.

Η κ. Φωστηροπούλου τονίζει την αναγκαιότητα καταβολής του διατροφικού επιδόματος το οποίο καλύπτει βασικές ανάγκες για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Ζητούν από την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή του διατροφικού επιδόματος των νεφροπαθών καθώς όπως υπογραμμίζουν έχουν να αντιμετωπίσουν και θέμα επιβίωσης από αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Μπίρος με ανακοίνωση του τονίζει ότι η καθυστέρηση καταβολής του διατροφικού επιδόματος των νεφροπαθών δεν οφείλεται στους ίδιους και στις υπηρεσίες της περιφέρειας αλλά στις Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που υπάγονται στο Υπουργείο Οικονομικών που αποφασίζουν για την πληρωμή οποιασδήποτε δαπάνης αφού διενεργήσουν τον σχετικό έλεγχο και υπάρχει νομιμότητα της δαπάνης που προϋπολογίζεται.

www.dikaiologitika.gr

Related posts

Έκτακτο επίδομα 350 ευρώ στις 30 Μαΐου: Αν έχεις παιδί που πάει Λύκειο είναι κρίμα να το χάσεις – Ποιοι το παίρνουν

1.800 άτομα με αναπηρία θα έχουν τον Προσωπικό Βοηθό τους ως το τέλος του 2025

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη