Χαρίστε γεύση και άρωμα στα πιάτα σας με το δικό σας λάδι!!!

 Χαρίστε γεύση και άρωμα στα πιάτα σας με το δικό σας λάδι!!!

 

Αρωματίστε το ελαιόλαδο που χρησιμοποιείτε στη μαγειρική σας με βότανα και μπαχαρικά, δίνοντας έξτρα νοστιμιά στις σαλάτες, τα κρέατα, τα ψάρια, τα κρύα πιάτα και τα ορεκτικά σας, εύκολα και γρήγορα.

Καθαρίστε τα βότανά σας, βουτώντας τα σε βραστό νερό κι έπειτα σε νερό με παγάκια κι αφού τα στεγνώσετε, προσθέστε τα σε λάδι, βάλτε το μείγμα σε γυάλινο μπουκάλι και κλείστε το. Αφήστε το σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για περίπου μισό με ένα μήνα κι έπειτα είναι έτοιμο προς χρήση.

Αν θέλετε να αρωματίσετε το λάδι σας με δενδρολίβανο, προσθέστε του 2-3 κλαράκια δενδρολίβανου και 5-6 κόκκους μαύρο πιπέρι σε ένα μικρό μπουκάλι λάδι. Αν προτιμάτε δυόσμο ή βασιλικό, γεμίστε μισό φλιτζάνι με φρέσκα φύλλα δυόσμου ή βασιλικού, τα οποία προηγουμένως θα έχετε πλύνει και στεγνώσει σωστά, και προσθέστε τα σε ένα μικρό μπουκάλι λάδι. Αντίστοιχα, 2-3 κουταλιές της σούπας θυμάρι στο λάδι σας θα του χαρίσουν έξτρα γεύση, όταν το περιχύσετε στη σαλάτα σας, στο κρέας, στη φέτα κ.ο.κ.

 

Related posts

Το θαυματουργό συστατικό που αδυνατίζει και νικά τη φλεγμονή – Από ποιο φυτό προέρχεται

Κεράσια και βύσσινα: Τι προσφέρουν στον οργανισμό, πώς ωφελούν την υγεία

10 τροφές που μειώνουν τη χοληστερίνη στον οργανισμό