Μπορεί ο χυμός ροδιού και οι χουρμάδες να αποτρέψουν το έμφραγμα;

 Μπορεί ο χυμός ροδιού και οι χουρμάδες να αποτρέψουν το έμφραγμα;

Ερευνητές του Technion-Israel Ινστιτούτου Τεχνολογίας εξέτασαν ποντίκια με αυξημένη χοληστερίνη στο πλαίσιο έρευνας που δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος του Food & Function και βρήκαν ότι η κατανάλωση χυμού ροδιού, μαζί με 3 χουρμάδες την ημέρα, επιβράδυνε δραματικά το ρυθμό αθηροσκλήρωσης, δηλαδή τις εναποθέσεις χοληστερόλης, λιπιδίων και ασβεστίου στα τοιχώματα των αρτηριών που μπορεί να οδηγήσουν σε εγκεφαλικό ή έμφραγμα. Συν τοις άλλοις, η ολική χοληστερίνη τους μειώθηκε κατά 28%.

Η βελτίωση αυτή φαίνεται πως οφείλεται στα υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών του ροδιού και των χουρμάδων που αποτελούν σύμμαχο στην αντιμετώπιση των καρδιακών παθήσεων. Η ομάδα ερευνητών, μάλιστα, προτείνει να καταναλώνουμε καθημερινά μισό ποτήρι χυμό ροδιού και 3 χουρμάδες, για να κρατήσουμε την καρδιά και τις αρτηρίες μας σε καλή κατάσταση.

Για καλύτερα αποτελέσματα, επειδή πολλά από τα ισχυρά αντιοξειδωτικά των χουρμάδων βρίσκονται στα κουκούτσια, οι ειδικοί συστήνουν να τα πολτοποιείτε και να τα καταναλώνετε κι αυτά, για να μην χάνετε τίποτα από τα οφέλη τους.

ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr

Related posts

Κεράσια και βύσσινα: Τι προσφέρουν στον οργανισμό, πώς ωφελούν την υγεία

10 τροφές που μειώνουν τη χοληστερίνη στον οργανισμό

Πανελλήνιες: 6 διατροφικές συνήθειες που μπορούν να βελτιώσουν τις επιδόσεις σας