Αύξηση 50 ευρώ στην εθνική σύνταξη, για όλους τους συνταξιούχους

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η αύξηση αυτή θα είναι πολύ πιο σημαντική για το εισόδημα των χαμηλοσυνταξιούχων
Υπάρχει η σκέψη στην κυβέρνηση και η πιθανότητα να δοθεί τον επόμενο χρόνο αύξηση 50 ευρώ στην εθνική σύνταξη, η οποία θα αφορά όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο την κατώτατη σύνταξη, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

Μόλις τρεις… και σήμερα μας χωρίζουν πια από τις επερχόμενες ευρωεκλογές και ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε μια ακόμη τηλεοπτική συνέντευξη, αυτή τη φορά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Εκεί όπου ο Αλέξης Τσίπρας έβγαλε και… είδηση. «Υπάρχει η σκέψη στην κυβέρνηση και η πιθανότητα να δοθεί τον επόμενο χρόνο αύξηση 50 ευρώ στην εθνική σύνταξη, η οποία θα αφορά όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο την κατώτατη σύνταξη».

Αυτό δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, στη διάρκεια της συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, ενώ συμπλήρωσε πως η αύξηση αυτή θα είναι πολύ πιο σημαντική για το εισόδημα των χαμηλοσυνταξιούχων.

Ενδεικτικά είπε πως για κάποιον που παίρνει σύνταξη 500 ευρώ η αύξηση των 50 ευρώ θα είναι της τάξης του 10%.

«Έχουμε καλύψει τις απώλειες των συνταξιούχων. Είναι απολύτως ψευδές ότι συρρικνώθηκαν οι συντάξεις την περίοδο 2015-2019» είπε επίσης ο πρωθυπουργός, ενώ ακόμη τόνισε πως σχεδιάζονται ελαφρύνσεις και μειώσεις στη φορολογία.

«Αυτό το σχέδιο πρέπει να υπερψηφιστεί στις ευρωεκλογές» τόνισε ο πρωθυπουργός και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση λειτουργεί με σχέδιο για την πορεία της χώρας σε αντίθεση με τις νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές δυνάμεις που επιμένουν στην πολιτική της λιτότητας.

Ευρωεκλογές και… Ρουβίκωνας

«Ζητώ την ψήφο για να έχω την πολιτική νομιμοποίηση να πω όχι στον Βέμπερ για πρόεδρος της Επιτροπής», συνέχισε αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, ενώ αναφέρθηκε και στην υπόθεση… Ρουβίκωνα.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούω ότι χαϊδεύουμε τους αντιεξουσιαστές: Να μην γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης οι πράξεις βίας. Προφανώς υπάρχει πολιτική βούληση για να παταχθούν αυτά τα φαινόμενα», απάντησε.

Εν… αναμονή της ομιλίας που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στο Ηράκλειο
Εν τω μεταξύ για τις 19.30 το απόγευμα της Πέμπτης, 23.05.2019, ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει και η ομιλία του πρωθυπουργού στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Βεβαίως ως συνήθως ο προγραμματισμός πήγε… περίπατο και υπάρχει ήδη μεγάλη καθυστέρηση, ενώ οι προετοιμασίες στο σημείο ήταν από νωρίς «πυρετώδεις».

ethnos.gr

Related posts

Συντάξεις Μαΐου 2024: Αντίστροφη μέτρηση για Δημόσιο, ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ – Όλες οι ημερομηνίες

Σε δύο δόσεις και νωρίτερα οι συντάξεις Απριλίου για ΙΚΑ, δημόσιο, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ

Βρέχει λεφτά και το Πάσχα: Νέο επίδομα σε 2,3 εκατομμύρια Έλληνες, πoιoι θα το πάρετε, πόσα χρήματα στην τσέπη – ΒΙΝΤΕΟ