Απίθανα πεντανόστιμα ατομικά και αφράτα κέικ – Έτοιμα στο τσακ μπαμ

Φτιάξτε ατομικά και αφράτα κέικ με ελάχιστα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. 

Υλικά (12 μερίδες)

  • 2 αυγά
  • 1/2 φλ ζάχαρη
  • 1/2 φλ ελαιόλαδο
  • 2/3 φλ γάλα φρέσκο ελαφρύ
  • Λίγο βιτάμ soft
  • 20 γρ baking powder
  • 2 φλ αλεύρι ΓΟΧ
  • 1/3 πλάκα κουβερτούρα

Εκτέλεση

    • Χτυπάμε καλά (με το χέρι, δεν χρειάζεται μίξερ) τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει χυλός.
    • Ρίχνουμε διαδοχικά και χτυπάμε, πρώτα το ελαιόλαδο και μετά το γάλα.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα τα στερεά μας, δηλαδή το μισό αλεύρι με το μπέικιν, χτυπάμε, κι έπειτα το υπόλοιπο αλεύρι.
  • Με το βιτάμ βουτυρώνουμε καλά τα φορμάκια για μάφιν, ενώ προθερμαίνουμε του φούρνο μας στους 170° στον αέρα.
  • Μοιράζουμε το μείγμα μας στα φορμάκια, γεμίζοντας τα κατά τα 2/3 περίπου, και στην επιφάνεια προαιρετικά τοποθετούμε κομματάκια κουβερτούρας.
  • Τέλος, ψήνουμε για 20 με 22 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και μοσχομυρίσουν!

cookpad.com

Related posts

Ελένη Μενεγάκη: Φτιάχνει κάθε χρόνο τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια και λέει το μυστικό της συνταγής της – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Δεν χρειάζεται μίξερ, ούτε ζύμωμα: Η Αργυρώ δίνει την συνταγή για το πιο νόστιμο Πασχαλινό τσουρέκι

Βάψιμο αυγών: Γιατί βάφουμε κόκκινα αυγά το Πάσχα, ποιοι δεν πρέπει να βάψουν, πόσες μέρες κρατάμε την βαφή