ΑμεΑ: “Είμαι πλέον σε βασανιστική απόγνωση”

ΑμεΑ “Είμαι πλέον σε βασανιστική απόγνωση”

Κύριοι θα ήθελα να σας ενημερώσω και να καταγγείλω το παρακάτω αναπάντεχο και δυσβάσταχτο πρόβλημα που αντιμετωπίζω και δεν είμαι υπαίτιος.

Είμαι ΑΜΕΑ με 67% και από 01/11/2015 βρίσκομαι στην διαδικασία παράτασης της αναπηρικής σύνταξης που λαμβάνω, μετά από τροχαίο δυστύχημα που και πάλι δεν ήμουν υπαίτιος, από το 2010. Το ΚΕΠΑ θα αποφασίσει στα τέλη Φεβρουαρίου/2016 μετά την εισήγηση της επιτροπής που με εξέτασε στις 22/01/2016. Με την απόφαση θα πρέπει να αιτηθώ παράταση της αναπηρικής σύνταξης στο ταμείο μου ΤΣΜΕΔΕ που αυτό με την σειρά του θα χρειαστεί διαδικαστικά άλλους 2-3 μήνες για να την εγκρίνει. Από ότι φαίνεται και αν όλα πάνε καλά θα έχω και πάλι συντάξιμες αποδοχές κατά τον Μάιο 2016 ενώ την τελευταία σύνταξη την έλαβα στις 21/12/2015. (Για όλα τα παραπάνω έχω τα σχετικά έγγραφα και βεβαιώσεις)

Το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ γνώστης του προβλήματος είχε νομοθετήσει για αυτές τις περιπτώσεις την 6μηνη παράταση  χορήγησης αναπηρικής σύνταξης (Ν. 4331/2015 – Άρθρο 9) που δυστυχώς έληξε στις 31/12/2015. Ενώ όφειλε να νομοθετήσει εγκαίρως συνέχιση αυτής της παράτασης δεν το έκανε με αποτέλεσμα να βρίσκομαι αυτή την στιγμή χωρίς σύνταξη δηλαδή χρήματα και ότι αυτό συνεπάγεται.

Από τις αρχές Ιανουαρίου 2016 είμαι σε διαρκή επικοινωνία με υπαλλήλους του αρμόδιου για το ζήτημα Υφυπουργού κ. Πετρόπουλο. Στην αρχή μου με διαβεβαίωναν να μην ανησυχώ γιατί με εγκύκλιο τους θα έδιναν άμεσα παράταση μέσα στον Ιανουάριο και για το 2016. Μετά από δύο εβδομάδες είπαν ότι είναι αναγκασμένοι να το περάσουν με τροπολογία στη Βουλή και συγκεκριμένα αυτό θα συνέβαινε το γρηγορότερο μαζί με μία επείγουσα νομοθεσία του κ. Βερναρδάκη από το υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης.

Μετά από 10 μέρες και με ανεπιτυχείς έρευνες στην σελίδα της βουλής για την σχετική νομοθεσία ήρθα σε επικοινωνία με τους αντίστοιχους υπαλλήλους του Υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης που δήλωσαν πλήρη άγνοια για κάποια τροπολογία από τον κ. Πετρόπουλο του Υπουργείου Εργασίας που θα επισυναπτόταν σε δικιά τους νομοθεσία. Οι υπάλληλοι και από τα δύο υπουργεία παρότι είναι ευγενικοί και δείχνουν κατανόηση αρνούνται να έρθουν σε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους όταν τους το ζητώ ενώ σε προσωπικό επίπεδο οι μεν αναιρούν τους δε.

Αλλά και πάλι έως ότου βγει η απόφαση σε ΦΕΚ και ώσπου να ενημερωθούν τα ταμεία θα περάσουν άλλοι δύο μήνες τουλάχιστον. Για κάποιους και μάλιστα για ΑΜΕΑ όλοι αυτοί οι μήνες χωρίς χρήματα είναι βαριά κατάθλιψη και χειρότερα από φυλακή. Εκεί θα πάω σίγουρα εάν δεν βρω το δίκιο μου. Συγγενείς για βοήθεια απλά δεν υπάρχουν και οι φίλοι στεναχωριούνται που λόγω κρίσης δεν μπορούν να βοηθήσουν. Εντάξει θα τρώω στην εκκλησία αλλά τι γίνεται με ενοίκιο, φάρμακα και άλλες ουσιώδεις ανάγκες?

Είμαι πλέον σε βασανιστική απόγνωση και θα τους καταγγείλω παντού. Οι υπαίτιοι πρέπει να τιμωρηθούν και εγώ να λάβω τουλάχιστον αναδρομικά όλες τις χαμένες συντάξεις.

Ζητώ την υποστήριξη σας τώρα όχι αργότερα με οποιοδήποτε τρόπο και σας παρακαλώ να το κοινοποιήσετε και εσείς όπου θεωρείτε κατάλληλα.

Ευάγγελος Ο. Ψαλτόπουλος

 

Related posts

1.800 άτομα με αναπηρία θα έχουν τον Προσωπικό Βοηθό τους ως το τέλος του 2025

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ