Αιμορροΐδες: 5 + 1 Απαντήσεις Στις Πιο Συχνές Ερωτήσεις

Οι αιμορροΐδες αποτελούν μια πολύ συνηθισμένη πάθηση τόσο σε άνδρες, όσο και σε γυναίκες. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τις πιο συχνές ερωτήσεις γύρω από αυτή την κατάσταση και χρήσιμες συμβουλές πρόληψης.

Τι είναι οι αιμορροΐδες;

Οι αιμορροΐδες είναι με απλά λόγια «μαξιλαράκια» ιστού που περιέχουν πρησμένα αιμοφόρα αγγεία στο κάτω ορθό ή γύρω από τον πρωκτό. Οι αιμορροΐδες μπορούν να προκαλέσουν δυσφορία, φαγούρα, αιμορραγία και μερικές φορές σοβαρό και έντονο πόνο.

Τι προκαλεί αιμορροΐδες;

Οι αιμορροΐδες προκαλούνται από υπερβολική πίεση στις φλέβες του ορθού, η οποία μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους. Οι αιμορροΐδες μπορούν να συνδεθούν με τη διατροφή, τη δυσκοιλιότητα, τη διάρροια, την παχυσαρκία την εγκυμοσύνη και τον τοκετό, ακόμη και με την καθιστική ζωή, για παρατεταμένες χρονικές περιόδους.

Πώς μπορώ να ξέρω αν αυτό που έχω είναι αιμορροΐδα ή κάτι άλλο;

Οι γενικοί χειρουργοί μικροεπεμβάσεων, καθώς και οι χειρουργοί αιμορροΐδων πορούν να διαπιστώσουν με ασφάλεια, εάν πράγματι πάσχετε από αιμορροΐδες ή κάποια άλλη πάθηση και να την αντιμετωπίσουν άμεσα και ανώδυνα.

Το πιο ασφαλές λοιπόν, είναι να κλείσετε το ραντεβού σας με τον ιατρό της επιλογής σας, το συντομότερο δυνατόν.

Ποια είναι τα βασικά συμπτώματα;

Ορισμένα από τα πιο κοινά συμπτώματα των αιμορροΐδων μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Επώδυνες κινήσεις του εντέρου
  • Αιμορραγία από το ορθό
  • Πρωκτικός κνησμός
  • Πρήξιμο του ιστού στο ορθό
  • Διαρροή κοπράνων

Ποιοι είναι οι τύποι αιμορροΐδων;

 

Υπάρχουν 2 βασικοί τύποι αιμορροΐδων:

  • Οι εσωτερικές αιμορροΐδες εμφανίζονται ακριβώς μέσα στον πρωκτό στην αρχή του ορθού και συνήθως δεν μπορούν να τις δουν ή να τις αισθανθούν οι ιατροί. Αυτές οι εσωτερικές αιμορροΐδες μπορεί να διαπεράσουν τον πρωκτό και να οδηγήσουν σε εξωτερικές αιμορροΐδες.
  • Οι εξωτερικές αιμορροΐδες εμφανίζονται στο πρωκτικό άνοιγμα και μπορεί να προεξέχουν από τον πρωκτό. Και οι δύο τύποι αιμορροΐδων μπορούν να εμφανιστούν ταυτόχρονα. Φροντίστε να επισκεφθείτε τον ιατρό σας για διάγνωση, ειδικά στην περίπτωση που εμφανιστεί αιμορραγία.

 

Πώς μπορώ να αποτρέψω τις αιμορροΐδες;

 

Οι αιμορροΐδες δεν μπορούν πάντα να προληφθούν, αλλά μπορείτε να μειώσετε τις πιθανότητές σας, αποφεύγοντας μερικές από τις κύριες αιτίες, όπως είναι η δυσκοιλιότητα.

Διαβάστε παρακάτω μερικές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε:

  • Καταναλώνετε πολλές φυτικές ίνες
  • Μειώστε την πρόσληψη τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, όπως το κόκκινο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν δυσκοιλιότητα
  • Πίνετε οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα
  • Εάν δεν έχετε εντερική κίνηση μέσα σε λίγα λεπτά από τη στιγμή που καθίσετε στην τουαλέτα, επιστρέψτε αργότερα, αντί να καταπονείστε και να πιέζεστε

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αιμορροΐδες και την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους, κλείστε σήμερα το ραντεβού σας με τον γενικό χειρουργό δρα Θεόδωρο Μηλιωρίδη, με έδρα του τη Θεσσαλονίκη.

.

Related posts

Αντόν Τσέχωφ: Οι καλλιεργημένοι άνθρωποι ξέρουν να σέβονται…

Θρήvoς στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε παιδί 3,5 ετών από παρβοϊό – Συναγερμός σε παιδικό σταθμό με 11 κρούσματα

Αρθρίτιδα στα γόνατα: Πώς επηρεάζει τον κίνδυνο το ποδήλατο