AμεA.. θύματα του υπόδικου Παπακωνσταντίνου για να καλύψει την λίστα Λαγκάρντ.Φτάνει!

AμεA.. θύματα του υπόδικου Παπακωνσταντίνου για να καλύψει την λίστα Λαγκάρντ.Φτάνει! Άρχισαν οι αλλαγές και οι περικοπές στα Προνοιακά Επιδόματα.

Πολύ σωστά αλλά με λογική και όχι άρπα κόλλα όπως η εποχή του υπόδικου Παπακωνσταντίνου και του Υπουργού Λοβέρδου δηλαδή ανθρώπων που μόνο κοινωνική πολιτική δεν έκανα και προσπαθούσαν να σπρώξουν στον Καιάδα ΑΜΕΑ προς όφελος της ΤΡΟΙΚΑ. Φυσικό και επόμενο είναι να μην χορηγούνται προνοιακά επιδόματα όταν έχει ένα συνταξιούχος 2,3 και 4 χιλιάδες σύνταξη και πρέπει να κοπούν άμεσα, λένε ότι το κράτος πληρώνει μισό εκατομμύριο ευρώ σε προνοιακά επιδόματα κάθε μήνα το σε 1.500 συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη άνω των 2.000 ευρώ τον μήνα.

Ο Υπουργός Εργασίας παρουσίασε το πρόγραμμα Ήλιος το οποίο θα ακτινογραφεί τα προνοιακά επιδόματα και τις συντάξεις σε όλη την χώρα σε μια προσπάθεια νοικοκυρέματος του ασφαλιστικού συστήματος. Σε όλη την χώρα οι δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων είναι 164.106 άτομα, εκ των οποίων οι 48.729, δηλαδή το 30% εισπράττει και σύνταξη από τα ασφαλιστικά ταμεία

. Υπάρχουν μάλιστα 14.326 άτομα που λαμβάνουν σύνταξη άνω των 1.000 ευρώ τον μήνα και ταυτόχρονα εισπράττουν προνοιακά επιδόματα. Από αυτούς οι 4.540 εισπράττουν σύνταξη άνω των 1.500 ευρώ, οι 93 ανήκουν στα… ρετιρέ των ρετιρέ, αφού παίρνουν από τα ασφαλιστικά ταμεία πάνω από 3.500 ευρώ τον μήνα και λαμβάνουν την ίδια στιγμή προνοιακό επίδομα.

Αποφάσισε λοιπόν το Υπουργείο Εργασίας να βάλει εισοδηματικά κριτήρια και ελπίζω για να μην τους κράξουν όπως συνήθως λόγω ανικανότητας αντίληψης και ανεπάρκειας να μην συμπεριλάβουν ανήλικα ΑΜΕΑ παιδιά επειδή δουλεύουν οι γονείς τους η άνεργους επειδή φιλοξενούνται από τους γονείς τους και αναγκαστικά συμπεριλαμβάνονται στις φορολογικές δηλώσεις των γονιών τους. Δεν αναφέρομαι σε πλούσιους γονείς που έχουν φορολογική δήλωση και τρελή ακίνητη περιουσία, αλλά αναφέρομαι σε αυτούς που πήγαν να κόψουν πριν από χρόνια ο υπόδικος Υπουργός Οικονομικών και οι λοιποί συναρμόδιοι Υπουργοί και ήταν όσοι είχαν φορολογική δήλωση 20,25,30,35 και 40 χιλιάδες ευρώ και χωρίς περιουσιακά στοιχεία, επειδή έχουν η είχαν την τύχη οι γονείς των ΑΜΕΑ να δουλεύουν γιατί αλλιώς μιλάμε για τρελή λογική εγκληματιών.

Το ανήλικο ΑΜΕΑ και ο άνεργος η φοιτητής δεν έχει εισόδημα!!!! Ακούν οι «δυναμίτες» που νομοθετούν;;;;;; Βαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό τα αξιοπρεπή ΑΜΕΑ για να μπορούν να επιβιώσουν αντιμετωπίζοντας το όποιο πρόβλημα αναπηρίας έχουν και το επίδομα είναι βοήθημα για το ΑΜΕΑ και την οικογένεια του. Η όποια επιτροπή λοιπόν από «δυναμίτες» που θα καθίσουν σε ένα τραπέζι να νομοθετήσουν στα σοβαρά θα πρέπει να σκεφτεί 4 φορές πριν κάνει οτιδήποτε για το εάν είναι σωστό και δίκαιο να τεθούν εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων που αφορούν ΑΜΕΑ ειδικά ανήλικα και άνεργα. Εχθές στον ημερήσιο τύπο διάβασα ένα πολύ καλό μέτρο που είναι έτοιμο το Υπουργείο εργασίας για να μην ταλαιπωρούνται από τις πολύμηνες και μακροχρόνιες διακοπές των επιδομάτων τους τα ΑΜΕΑ.

Διάβασα λοιπόν και το γράφω ακριβώς : Θα συνεχιστεί η χορήγηση προνοιακών επιδομάτων όπου εκκρεμούν επανεξετάσεις. Προς Δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων. Παρατείνεται μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου η χορήγηση των προνοιακών επιδομάτων σε όσες περιπτώσεις εκκρεμεί η επανεξέτασή τους. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο -αν συνεχιστεί η απεργία- να δοθεί νέα δίμηνη παράταση για όσους περιμένουν να επανεξεταστούν για τις αναπηρικές συντάξεις. Μπράβο στον Υπουργό και στους συμβούλους του αλλά επειδή έχει δεχτεί το freepen πολλά τηλέφωνα με αναγνώστες που ρωτούν ρωτάμε και εμείς γιατί δεν υπάρχει διευκρίνιση και δεν γνωρίζουν ούτε οι οργανώσεις ΑΜΕΑ;

Ένα ΑΜΕΑ με αυτοάνοση ασθένεια, π.χ. παιδικός διαβήτης τύπου Ι, η παραπληγία η οτιδήποτε άλλο,που δεν που δεν έχει ελπίδα ίασης και του έχει διακοπεί το επίδομα από το Καλοκαίρι περιμένοντας να δεήσει η επιτροπή στα ΚΕΠΑ να συγκληθεί 5,6 και 12 μήνες ώστε να επανεξετάσει την περίπτωση του για να αρχίσει και πάλι να χορηγείται το αναγκαίο βοήθημα, και δυστυχώς η απεργία των ιατρών ακύρωσε την προκαθορισμένη ημερομηνία μέσα στον Νοέμβρη, τον Δεκέμβρη τον Ιανουάριο (μήνες της απεργίας) ενημερώνοντας ότι θα υπάρξει άλλη ημερομηνία επανεξέτασης μετά από μήνες και πάλι λόγω απεργίας, θα πάρουν το επίδομα που τους έχει παρακρατηθεί όλους αυτούς τους μήνες από το καλοκαίρι άμεσα με εντολή του Υπουργείου και μέχρι να επανεξεταστούν διότι είναι αναγκαίο για την στοιχειώδη διαβίωση τους;;;;;;;;;;;;;; Καλές οι εξαγγελίες αλλά θα ευνοήσει τα ΑΜΕΑ η απλά να τα ακούσουν και για να τα δηλώσουμε στα ΜΜΕ;;;;

Ελπίζουμε η διάταξη να είναι πλήρης και για όλα τα ΑΜΕΑ και να δωθεί εντολή από τον Υπουργό Βρούτση να καταβληθούν όλες οι καθυστερημένες δόσεις σε άτομα ΑΜΕΑ, χρήματα που τους είναι αναγκαία και το καθυστερημένο κράτος τους υπεξαιρεί συνειδητά χωρίς ντροπή αδιαφορώντας. Η παράταση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου των επιδομάτων λόγω ακυρώσεων των επιτροπών ΚΕΠΑ και για όσο κρατήσει η απεργία είναι μόνο για όσους το παίρνουν ακόμα και δεν καλύπτει τους είδη χιλιάδες εδώ και μήνες αδικημένους ΑΜΕΑ που δεν έχουν επανεξεταστή λόγω του ότι ακυρώθηκε η επιτροπή!!!!!!

Η ρύθμιση εάν θέλει η κυβέρνηση και το κράτος να είναι και να δείχνει κοινωνικά ευαίσθητο θα πρέπει να καλύψει τα προνοιακά επιδόματα όλων των αδικημένων ΑΜΕΑ που περνάνε δύσκολα λόγω των πολλών εβδομάδων απεργίας των Ιατρών επειδή ακυρώθηκε το ραντεβού τους, και τελικά δεν φταίει ο ΑΜΕΑ εάν ο Υπουργός υγείας είναι ανεπαρκής. Το υπουργείο εργασίας και προσωπικά ο κ. Βρούτσης δεν πρέπει να το κάνει όπως με την λίστα των εξαιρούμενων ΑΜΕΑ από τις ετήσιες επανεξετάσεις των επιτροπών που εξαίρεσε τον παιδικό διαβήτη τύπου Ι λες και βρήκαν την θεραπεία!!!!

Και παρά τις διαμαρτυρίες των οργανώσεων για τον διαβήτη, παρά τις διαβεβαιώσεις του Γ.Γ. κ. Κόκκορη ότι θα συμπεριληφθούν στην νέα επιτροπή που θα συγκληθεί δεν υπάρχει μετά από 2 μήνες καμία ενημέρωση.

Το κοινωνικό κράτος χρειάζεται δουλειά σοβαρή και όχι εξαγγελίες γενικόλογες για να τους ακούσουν και ακόμα χειρότερα για λίγους και όχι για όλους όσους έχουν ανάγκη. Λίγο σεβασμό και προσοχή στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται την αγάπη μας και την προσοχής μας.

 

του Κώστα Βουκελάτου

freepen.gr

inewsgr.com

Related posts

1.800 άτομα με αναπηρία θα έχουν τον Προσωπικό Βοηθό τους ως το τέλος του 2025

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ