9χρονο κορίτσι καταπλακώθηκε από βράχο και έχασε τη ζωή του μπροστά στα μάτια της μητέρας του!!!-ΦΩΤΟ

Dated: 09/08/2018 CLIFF LANDSLIDE CHILD DEATH ... A police cordon in place at the scene in Staithes, North Yorkshire, this morning (THURS) where a nine-year-old girl died after sustaining serious head injuries in a coastal rock slide yesterday at Seaton Garth. See story North News

9χρονο κορίτσι καταπλακώθηκε από βράχο και έχασε τη ζωή του μπροστά στα μάτια της μητέρας του.

Ένα 9χρονο κορίτσι σκοτώθηκε χθες από πτώση βράχου στην παραλία του Βόρειου Γιορκσάιρ.

Η Harriet Emily Nicola Forster, από την Οξφόρδη,  χτυπήθηκε από έναν τεράστιο βράχο την ώρα που περπατούσε με τη μητέρα της στο Seaton Garth γύρω στις 4:30 μ.μ. το απόγευμα της Τετάρτης.

Σήμερα, η οικογένεια της Harriett, είναι καταρρακωμένη και δήλωσε: “Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το τεράστιο μέγεθος αυτής της τραγωδίας. Η Harriet ήταν το φως της ζωής μας.”

“Ζητάμε να μας δώσετε χρόνο ως οικογένεια για να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον. Ευχαριστώ.”

Ο διοικητής του λιμενικού και τοπικός σύμβουλος Norman Fowler, 71 ετών, έσπευσε στο σημείο όταν ενημερώθηκε από έναν περαστικό για το ατύχημα

“Περπατούσε στα βράχια με τη μαμά της και ένας βράχος την χτύπησε στο κεφάλι. Ήταν ένα τρομερό ατύχημα. Οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μία στο εκατομμύριο.”

Οι παρευρισκόμενοι δήλωσαν ότι η αιτία του ατυχήματος ήταν η «κατολίσθηση» ενώ εμπειρογνώμονες είπαν ότι τα βράχια είχαν ραγίσει λόγω του καύσωνα.

Η Δρ. Helen Reeves δήλωσε: “Πρόσφατα αναφέρθηκαν αρκετές κατολισθήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες κυρίως προκαλούνται από βροχοπτώσεις. Σε αυτή την περίπτωση, ο πρόσφατος, άνευ προηγουμένου, ζεστός και ξηρός καιρός είναι πιθανό να συνέβαλε σ’ αυτή την τραγωδία.”

Το κορίτσι έπαιζε στην παραλία όταν άρχισαν να πέφτουν βράχια.

“Υπήρξε μεγάλη και γρήγορη κινητοποίηση. Στο σημείο έφτασαν δύο πυροσβεστικά οχήματα, περίπου τρία αστυνομικά αυτοκίνητα, δύο ασθενοφόρα και η ακτοφυλακή,” είπε ένας περαστικός.

“Έχω ζήσει εδώ όλη μου τη ζωή και δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο.”

Οι ντόπιοι ήταν εμφανώς αναστατωμένοι και παρηγορούσαν ο ένας τον άλλο μετά το τραγικό περιστατικό.

Η αστυνομία του Βόρειου Γιορκσάιρ δήλωσε: “Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, το κορίτσι πέθανε από τους τραυματισμούς του. Η οικογένειά της υποστηρίζεται αυτή τη στιγμή από εξειδικευμένους εκπαιδευμένους αξιωματικούς.”

Ένας παραθεριστής που βρισκόταν στην άλλη πλευρά της παραλίας όταν συνέβη η τραγωδία, δήλωσε: “Το πρώτο πράγμα που παρατήρησα ήταν ένα ελικόπτερο.”

“Τόσα χρόνια έρχομαι εδώ και ποτέ δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο ξανά. Αλλά οι βράχοι είναι πάντα επικίνδυνοι. Η ανταπόκριση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης ήταν πραγματικά γρήγορη.”

“Μέσα σε δέκα λεπτά το ελικόπτερο που προσγειώθηκε στην άμμο, με αποτέλεσμα να δούμε την άμμο να ανεβαίνει στον αέρα.”

“Ποτέ δεν το έχω ξαναδεί. Όλοι απομακρύνθηκαν από την παραλία πολύ γρήγορα.”

Ο 54χρονος Ian Gawthorpe, από το Hull, δήλωσε: “Το να χτυπηθείς από κατολίσθηση είναι πραγματικά ασυνήθιστο, ήταν ένα τρομερό ατύχημα.”

“Δεν μπορούμε να φανταστούμε τι περνάει η οικογένεια. Όλοι μας είμαστε ένοχοι, όλοι έχουμε περπατήσει κοντά στους βράζους. Αλλά αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί.”

Ο άντρας πρόσθεσε ότι υπάρχουν πινακίδες για πτώση βράχων.

Είπε: “Το χτύπημα από την πτώση βράχων είναι ένα φρικτό ατύχημα, ιδίως για ένα μικρό παιδί.”

Ένας άλλος κάτοικος δήλωσε ότι η αντίδραση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης ήταν άμεση.

“Ήταν γρήγοροι, υπήρχαν τρία ή τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, δέκα έως 12 ασθενοφόρα και έξι έως οκτώ αστυνομικά αυτοκίνητα.”

“Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που πλησιάζουν στους βράχους και πριν από μερικά χρόνια πέθανε ένας ακόμα άνθρωπος.”

“Αλλά στην παραλία, κοντά στην ακτή, δεν έχουμε ακούσει κάτι τέτοιο. Πιστεύω ότι το μικρό κορίτσι ήταν στην παραλία. Είναι δύσκολο γιατί, τι μπορούν να κάνουν οι αρχές για να κρατήσουν τους ανθρώπους μακριά από τα βράχια;”

“Αν τα παιδιά παίζουν από κάτω, οι ντόπιοι τους λένε να είναι προσεκτικοί και να μένουν μακριά. Είναι ένα μικρό μέρος όμως δεν περιμένουμε να συμβεί κάτι τέτοιο.”

“Τα βράχια είναι τόσο στεγνά, που το καλοκαίρι προκαλούνται ρωγμές. Ο ζεστός καιρός τα επηρεάζει.”

Μετά το τραγικό περιστατικό, οι αρχές έκλεισαν την παραλία για το κοινό.

 

διαφορετικό

Related posts

Γνώρισε τον φύλακα άγγελό της που της έσωσε τη ζωή ως δότης μυελού των οστών – ΒΙΝΤΕΟ

Κώστας Ηλιάκης: 18 χρόνια μετά από τον θάνατο του Έλληνα σμηναγού από τουρκικό F-16 που βαφτίστηκε ατύχημα – ΦΩΤΟ

Κρυμμένος παράδεισος, χωρίς… τουρίστες: Το νησάκι που τρως ψαράκι, πίνεις και κοιμάσαι με 15 ευρώ την ημέρα – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ