90 Eλληνόπουλα πάσχουν από "Ιντερνετισμό"…


90 Eλληνόπουλα πάσχουν από “Ιντερνετισμό”…

 Ο όρος “ιντερνετισμός” σας ακούγεται άγνωστος και ξένος; Eίστε από τους τυχερούς. 

Η συγκεκριμένη λέξη χρησιμοποιείται από τους ειδικούς για την περιγραφή του εθισμού στο διαδίκτυο, κατά το “αλκοολισμός”. Και, ναι, υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο, που είναι εξαρτημένοι από το ίντερνετ, που η ζωή τους είναι εικονική, που το μοναδικό περιβάλλον -στο οποίο κινούνται- είναι εκείνο του pc τους.

Ανάμεσα σε αυτά τα εκατομμύρια των εθισμών χρηστών υπάρχουν και πάρα πολλά παιδιά. Σκεφτείτε πως μόνο στη χώρα μας 90 παιδιά νοσηλεύονται σε νοσοκομεία με εξακριβωμένα συμπτώματα στο διαδίκτυο. Ναι, το πρόβλημα με το ίντερνετ δεν είναι μόνο τί βλέπει το παιδί μας, όταν σερφάρει, αλλά και πόση ώρα από τη ζωή του αφιερώνει στην εικονική πραγματικότητα.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το ανώτατο επιτρεπτό χρονικό όριο είναι 1,5 ώρα την ημέρα και τονίζουν ότι όσο μικρότερο είναι το παιδί τόσο πρέπει να μειώνεται και ο χρόνος χρήσης του υπολογιστή.

Πώς μπορείτε να καταλάβετε ότι το παιδί σας πάσχει από “ιντερνετισμό”;

Θέλει προσοχή. Το παιδί απομονώνεται. Αποφεύγει να βγαίνει έξω ακόμα και από το δωμάτιό του. Δεν θέλει να ακολουθήσει καμία αθλητική δραστηριότητα. Παίζει διαρκώς ένα και μόνο παιχνίδι, στο οποίο έχει υιοθετήσει συγκεκριμένο ρόλο και πολλές φορές απαντά στις ερωτήσεις, όπως θα έκανε ο χαρακτήρας, που αγαπά. Έχει αϋπνίες. Δεν έχει όρεξη για φαγητό. Γίνεται επιθετικό, σε περίπτωση που κάποιος διακόψει την ενασχόλησή του με τον υπολογιστή. Πέφτει η αποδοτικότητά του στο σχολείο (εάν μιλάμε για μαθητή δημοτικού και πάνω).

Πώς το αντιμετωπίζετε;

Οι φωνές και οι τιμωρίες είναι σχεδόν αβέβαιο ότι θα αποδώσουν. Προσπαθήστε, λοιπόν, με τη συζήτηση να του εξάψετε το ενδιαφέρον για την πραγματική ζωή και να μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν εξειδικευμένοι επιστήμονες, που μπορούν να σας βοηθήσουν στο πρόβλημά σας, ενώ μπορείτε να επικοινωνήσετε και με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ, όχι φυσικά για να συλλάβουν το παιδί σας, αλλά για να σας συμβουλεύσουν.
http://mother.gr/

Related posts

Ξεσπά η μάνα του μικρού Τάσου που δολοφονήθηκε από συμμαθητή του: «Δε θέλω τα λεφτά τους, το παιδί μου θέλω πίσω» – ΒΙΝΤΕΟ

5 λόγοι που τα παιδιά φέρνουν την ευτυχία

Δικό μου το σπίτι, δικοί μου κι οι κανόνες και τα παιδιά σας θα πρέπει να συμμορφώνονται μ’ αυτούς όταν μας επισκέπτονται