6 πράγματα που πρέπει να διδάξετε στα παιδιά σας για να τα κρατήσετε ασφαλή

Τα παιδιά είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχετε, αλλά ταυτόχρονα είναι και η μεγαλύτερη ανησυχία σας. Η ασφάλεια τους είναι πρωταρχικής σημασίας και κατακλύζει τις καθημερινές σας σκέψεις.

Ο σημερινός κόσμος με τόσους κινδύνους, είναι λογικό να σας αγχώνει λίγο περισσότερο, όσο αφορά την ασφάλεια των παιδιών. Τι μπορείτε όμως να κάντε για να τα προστατεύσετε και να τα κρατήσετε ασφαλή; Για να μάθετε την απάντηση, συνεχίστε την ανάγνωση. 

Σκεφτείτε μια μυστική λέξη. 

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε μαζί με τα παιδιά σας μια μυστική λέξη, την οποία θα γνωρίζουν πολλοί λίγοι και θα τη χρησιμοποιήσουν μόνο εάν νιώσουν ότι κινδυνεύουν.

Σημαντικές πληροφορίες. 

Όπως είναι η διεύθυνση κατοικίας και οι αριθμοί τηλεφώνων των γονιών και των παππούδων ή άλλων συγγενών. Για να θυμάται το παιδί όλες αυτές τι πληροφορίες, μπορείτε να τις γράψετε σε ένα χαρτί και το βάλετε στο σακίδιό του ή στην τσέπη του.

Να μην πλησιάζουν τους ξένους.

Μια βασική σύσταση στις ημέρες μας, είναι να μη μιλάνε σε ξένους ανθρώπους. Καλό είναι να διδάξετε τα παιδιά σας να μην σταματήσουν όταν τους φωνάξει κάποιος που δεν γνωρίζουν, ακόμα και εάν αυτός είναι γλυκός και ευγενικός.

Να μάθουν τους κινδύνους του διαδικτύου. 

Για να κρατήσετε τα παιδιά σας ασφαλή, ενημερώστε τα για τους κινδύνους που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Όλοι γνωρίζουμε πως οι πληροφορίες και τα βίντεο που είναι ακατάλληλα για ανηλίκους, υπάρχουν σε πληθώρα στο ίντερνετ για αυτό και πρέπει να είστε προσεκτικοί.

Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης.

Όπως αυτά της αστυνομίας και της πυροσβεστικής. Η απομνημόνευσή τους είναι σημαντική και μπορεί να τους βοηθήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις.

Να λένε όχι. 

Είναι επίσης σημαντικό να διδάξετε στα παιδιά σας να λένε όχι, κάθε φορά που έρχονται αντιμέτωπα με μια δύσκολη κατάσταση ή όταν τα αιτήματα των άλλων ανθρώπων τους ενοχλούν και τους πιέζουν.

Τέλος να μιλάτε πάντα στα παιδιά σας ανάλογα με την ηλικία τους και να τους δείξετε πως είστε πάντα ανοιχτοί στην επικοινωνία, έτσι ώστε να νιώθουν άνετα να σας πουν το οτιδήποτε.

ΠΗΓΗ: Jenny.gr

Related posts

Ξεσπά η μάνα του μικρού Τάσου που δολοφονήθηκε από συμμαθητή του: «Δε θέλω τα λεφτά τους, το παιδί μου θέλω πίσω» – ΒΙΝΤΕΟ

5 λόγοι που τα παιδιά φέρνουν την ευτυχία

Δικό μου το σπίτι, δικοί μου κι οι κανόνες και τα παιδιά σας θα πρέπει να συμμορφώνονται μ’ αυτούς όταν μας επισκέπτονται