5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το μπέικον –εκτός από το να το φάτε!!!

 5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το μπέικον –εκτός από το να το φάτε!!!

 

Σοτάρετε με αυτό τα λαχανικά σας
Πράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι και το κατσαρό λάχανο, ταιριάζουν αρμονικά με το λίπος του μπέικον, όταν σοτάρονται σε αυτό. Εκτός, όμως, από αυτά, σχεδόν όλα τα λαχανικά αναδεικνύονται από την πλούσια γεύση του. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού σε ένα τηγάνι ή ταψί με αγκινάρες, λαχανάκια Βρυξελλών ή μανιτάρια, λίγο πριν τελειώσετε με το μαγείρεμά τους.

Προσθέστε το στα φασόλια
Δώστε μια πιο πικάντικη γεύση στη φασολάδα σας ή στους γίγαντες, προσθέτοντας λίγο λίπος (1-2 κουταλάκια του γλυκού) από το σοταρισμένο μπέικον.

Μαγειρέψτε τις τηγανίτες σας
Δώστε χρώμα –και γεύση- στις τηγανίτες σας, προσθέτοντας λίγο λίπος από μπέικον στο τηγάνι. Θα αποκτήσουν άμεσα καφέ-χρυσαφένιο χρώμα και έξτρα νοστιμιά.

Χρησιμοποιήστε το στη σούπα σας
Πριν προσθέσετε τα λαχανικά σας στην κατσαρόλα για τη σούπα σας, δοκιμάστε να τα σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο και μπέικον. Θα δώσετε στο ζωμό σας άλλη διάσταση.

Δοκιμάστε το στο μαγείρεμα του ψαριού
Καθώς ψήνετε το ψάρι σας, δώστε του λίγο περισσότερη γεύση κρέατος και νοστιμιάς, αφήνοντας λίγο χώρο στο τηγάνι ή το ταψί και στο μπέικον. Τα ζουμιά του θα του δώσουν τραγανή υφή και έξτρα νοστιμιά.

 

 

clickatlife.gr

Related posts

Πάσχα: Πόσες θερμίδες και χοληστερίνη έχει ο οβελίας, η μαγειρίτσα και το κόκκινο αυγό

Μαγειρίτσα: Πώς να καθαρίσετε σωστά έντερα και εντόσθια – Κίνδυνος δηλητηρίασης

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Η μέθοδος που ανακουφίζει 7 στους 10 με φυσικό τρόπο