5 νεαρά κορίτσια συνόδευσαν αυτιστικό συμμαθητή τους στον ετήσιο χορό του σχολείου τους για να μην νιώθει μόνος!!!

5 νεαρά κορίτσια δυνόδευσαν αυτιστικό συμμαθητή τους στον ετήσιο χορό του σχολείου τους για να μην νιώθει μόνος.

O αυτισμός έχει κάνει την κοινωνικοποίηση μια πρόκληση για τον 16χρονο Brodie Smith.

Αλλά ήταν τόσο αποφασισμένος να πάει στον ετήσιο χορό του σχολείου του μετά τη λήξη των μαθημάτων, που εμφανίστηκε στην εκδήλωση με το νέο εντυπωσιακό του κοστούμι και είχε μαζί του την καλύτερη συντροφιά: μια ομάδα κοριτσιών στην ηλικία του που τον προσκάλεσαν να πάνε μαζί στο χορό με το μαύρο Range Rover τους.

Όταν έφτασε στο χορό, έδειχνε ευτυχισμένος και έβγαλε πολλές φωτογραφίες με τα κορίτσια πριν φτάσουν στην εκδήλωση.

Η μητέρα του Brodie, η 48χρονη Dianne, δήλωσε χθες: “Δεν γνώριζα τίποτα γι’ αυτό μέχρι λίγες μέρες μετά. Με άγγιξε τόσο που ξέσπασα σε δάκρυα. Ο Brodie δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτή τη στιγμή.”

“Μου είπε ότι δεν γνώριζε τα κορίτσια πολύ καλά, αλλά σταμάτησαν και του ζήτησαν να μπει μέσα. Μπορείτε να δείτε από τη φωτογραφία πόσο χαρούμενος ήταν ο Brodie – είχε ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό του!”

Προσέθεσε: “Έκλαιγα όταν έφυγε για το χορό – ένιωθα λυπημένη γιατί δεν πήγε με φίλους, αλλά ήταν πολύ ντροπαλός για να ζητήσει από τους συμμαθητές του να πάει μαζί τους.”

Ο Brodie πήγαινε με τα πόδια στο Hogarths Hotel για το χορό την περασμένη Τετάρτη όταν τον σταμάτησαν τα πέντε κορίτσια.

Η 16χρονη Lottie Byrne, δήλωσε: “Ήμασταν όλοι πραγματικά ενθουσιασμένοι και μόλις είδαμε τον Brodie να περπατάει μόνος του μέχρι το ξενοδοχείο, ένα από τα κορίτσια είπε: «Ας τον πάρουμε», και τον φώναξα από το παράθυρο για να μπει στο μπροστινό κάθισμα. Ήταν λίγο συγκλονισμένος, για να είμαι ειλικρινής.”

Την επόμενη μέρα, η μητέρα της Lottie, η 48χρονη Nicky, έλαβε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον κηδεμόνα του ενός κοριτσιού, το οποίο τους επαινούσε για την ύπαρξη μιας «πραγματικά καλής και ώριμης ομάδας ατόμων». Η κ. Byrne δημοσίευσε με υπερηφάνεια μια εικόνα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Facebook, όπου έγινε viral και ειδοποίησε τη μητέρα του Brodie για το τι είχε συμβεί.

Η κα Smith δήλωσε: “Ο Brodie διαγνώστηκε με αυτισμό όταν ήταν οκτώ. Πήγαινε πάντα στο γενικό σχολείο, αλλά η κατάσταση επηρεάζει την επικοινωνία και την κοινωνικοποίησή του.”

“Ποτέ δεν είχε πολλούς φίλους και ήταν πάντα ένας στόχος, αφού τα άλλα παιδιά συχνά τον πείραζαν. Πολλές φορές γυρνούσε από το σχολείο κλαίγοντας και μου έλεγε: “Σε κανέναν δεν αρέσω, κανένας δε με θέλει”. Ήταν φρικτό.”

Πρόσθεσε: “Τελικά προσαρμόστηκε και πλέον τα πηγαίνει πολύ καλά. Είναι καλός στα μαθήματα και ελπίζει να πάει στο πανεπιστήμιο. Αυτό που συνέβη στο χορό ήταν το κερασάκι στην τούρτα.”

Η κα Smith περιγράφει τον αυτισμό του Brodie ως μια «κρυμμένη αναπηρία», και πως πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονταν να κατανοήσουν τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε.

ΠΗΓΗ: www.diaforetiko.gr

Related posts

Δικό μου το σπίτι, δικοί μου κι οι κανόνες και τα παιδιά σας θα πρέπει να συμμορφώνονται μ’ αυτούς όταν μας επισκέπτονται

Αυτός 78 ετών, εκείνη 72: Ηλικιωμένοι κλέφτηκαν στην Κρήτη και άφησαν γράμμα που εξηγούν τον ανεκπλήρωτο έρωτά τους

Είναι επίσημο: Ιδού η καλύτερη πόλη σε ποιότητα ζωής στην Ελλάδα, θα άφηνες την Αθήνα για να μείνεις εκεί;