5 λόγοι για τους οποίους δεν μπορείς να χάσεις βάρος

Οι ειδικοί αποκαλύπτουν όλες τις πιθανές αιτίες.

Είναι γεγονός πως εμείς οι γυναίκες ανησυχούμε λίγο παραπάνω για τη σιλουέτα μας και έχουμε συχνά εμφανείς αυξομειώσεις βάρους. Οι γιορτές, οι καλοκαιρινές διακοπές ή οι κακές διατροφικές συνήθειες είναι οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους καταλήγεις συνήθως με μερικά παραπανίσια κιλά.

Υπάρχουν περίοδοι που μπορεί να φροντίζεις αρκετά την διατροφή σου, να πίνεις αρκετό νερό και να ασκείσαι συστηματικά όμως εξακολουθείς να μην βλέπεις καμία διαφορά στη ζυγαριά και το σώμα σου, με αποτέλεσμα να απογοητεύεσαι. Σύμφωνα με τους ειδικούς, πολλοί παράγοντες -όπως το στρες- είναι αιτίες που δεν μπορείς να ξεφορτωθείς τα παραπανίσια κιλά σου και αποτυγχάνεις σε κάθε προσπάθεια απώλειας περιττού βάρους.

Εμείς ζητήσαμε από τους ειδικούς να μας αποκαλύψουν 6 λόγους που αγνοούσαμε μέχρι σήμερα για το πρόβλημα αυτό. Ποιοι είναι; Στους αποκαλύπτουμε παρακάτω.

1) Δεν κάνεις ποιοτικό ύπνο

Αν ξενυχτάς σε καθημερινή βάση, μην απορείς για το γεγονός ότι δεν χάνεις βάρος. Μελέτες απέδειξαν πως οι γυναίκες που κοιμούνται λιγότερο από 4 ώρες έτρωγαν την επόμενη ημέρα 300 θερμίδες και 21 γραμμάρια λίπους περισσότερο, συγκριτικά με αυτές που κοιμόντουσαν παραπάνω ώρες.

2) Δεν καταναλώνεις επαρκή ποσότητα πρωτεΐνης

Είναι αποδεδειγμένο ότι όσοι εντάσσουν στη διατροφή τους τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, χάνουν άμεσα και ευκολότερα λίπος ενώ διατηρούν την μυϊκή τους μάζα. Επίσης τα πρωτεϊνικά τρόφιμα όπως κοτόπουλο, τόνος, αυγά και γιαούρτι βοηθούν στον κορεσμό με αποτέλεσμα να είσαι χορτάτη για αρκετές ώρες.

3) Επιλέγεις λάθος ροφήματα

Πολλά ροφήματα όπως smoothies, κρύες σοκολάτες ή διάφορα ice teas είναι πολύ πλούσια σε ζάχαρη. Επίσης όλα τα αλκοολούχα ποτά καθώς και το λευκό κρασί δημιουργούν κατακράτηση υγρών και λειτουργούν αρνητικά στην προσπάθεια απώλειας βάρους.

4) Έχεις ελλειπή ενυδάτωση

Αρκετές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωση 500ml νερού αύξησε τον μεταβολικό ρυθμό των συμμετεχόντων έως και 30% μεταξύ 10 και 40 λεπτών μετά την κατανάλωση. Είναι απαραίτητο να πίνεις 2-3 λίτρα νερό σε καθημερινή βάση ώστε να αποφύγεις την κατακράτηση και να βοηθήσεις στην αποβολή των τοξινών.

5) Θέτεις μη ρεαλιστικούς στόχους

Να θυμάσαι πως τα αργά, σταθερά και συνεπή βήματα είναι το κλειδί για μια υγιή και με διάρκεια απώλεια κιλών. Μην περιμένεις ακραία αποτελέσματα από την μια ημέρα στην άλλη ή από την πρώτη κιόλας εβδομάδα. Ακολούθησε ένα σωστό και εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής με πίστη και συνέπεια και σύντομα θα δεις εμφανή διαφορά στη σιλουέτα σου.

 

Plus.Queen.gr

Related posts

Τι να προσέχουν οι καρδιοπαθείς το Πάσχα

Υψηλή χοληστερόλη: Μία καρδιολόγος αποκαλύπτει τους 5 καλύτερους τρόπους να τη ρίξουμε φυσικά

8 φρούτα με την περισσότερη βιταμίνη C