5 σούπερ αδυνατιστικές τροφές του καλοκαιριού!!!

Είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, μας βοηθούν να διατηρηθούμε νέοι και υγιείς, ενώ είναι χρήσιμες αν κάνουμε δίαιτα αδυνατίσματος. Γνωρίστε και απολαύστε μερικές από τις καλύτερες τροφές του καλοκαιριού.

1. Mπρόκολο

Πρόκειται για μια φθηνή τροφή που όμως τα έχει όλα! Εκτός από τις γνωστές του αντικαρκινικές ιδιότητες, διαθέτει μια ένωση που εξουδετερώνει τις τοξίνες που βρίσκονται στο ήπαρ και βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Επιπλέον δεν μας φορτώνει με περιττές θερμίδες.

2. Μπλέ μουρα

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Κολέγιο Γυναικών του Τέξας, τα μούρα μπορούν να μας βοηθήσουν να καταπολεμήσουμε το λίπος χάρη στις πολυφαινόλες που περιέχουν. Στο πλαίσιο της μελέτης που έγινε σε ποντίκια διαπιστώθηκε ότι όσα τρωκτικά λάμβαναν πολυφαινόλες είχαν λιγότερο λίπος σε σχέση με τα υπόλοιπα.

3. Αβοκάντο

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε «καλό» λίπος έχει την ιδιότητα να παρέχει σταθερά ενέργεια στο οργανισμό μας για ώρες, και  έτσι δεν έχουμε την ανάγκη να καταφεύγουμε στο τσιμπολόγημα και στο πρόχειρο φαγητό.

4. Μελιτζάνες

Οι μελιτζάνες είναι πλούσιες σε νασουνίνη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στο δέρμα, και εμποδίζει την εξάπλωση του καρκίνου. Οι μελιτζάνες μπορούν επίσης να συμβάλλουν στην ενίσχυση της καρδιαγγειακής μας υγείας. Μια μελέτη έδειξε ότι βελτιώνουν την ροή του αίματος στα αιμοφόρα αγγεία. Περιέχουν επίσης τρυπτοφάνη, ένα συστατικό που μπορεί να μας βοηθήσει να κοιμόμαστε ευκολότερα  το βράδυ.

5. Σταφύλια

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά (ιδιαίτερα τα κόκκινα σταφύλια). Τα αντιοξειδωτικά μας βοηθούν να διατηρηθούμε νέοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μας προστατεύουν από τον καρκίνο και συμβάλλουν στη βελτίωση της μνήμης μας. Τα σταφύλια είναι επίσης φτωχά σε θερμίδες.

 

 

pathfinder.gr

 

Related posts

Γρήγορη απώλεια βάρους χωρίς πολύ κόπο: Χάσε 7 κιλά σε έναν μήνα με τη δίαιτα του γιαουρτιού

Κάπνισμα: Γιατί μπορεί να πάρουμε κιλά όταν «κόψουμε» το τσιγάρο

Λιποδιαλυτικό ρόφημα: Σπιτική συνταγή του λεπτού για αποτοξίνωση και γρήγορη απώλεια βάρους, με φυσικό τρόπο