5 σκέψεις που μας καταστρέφουν την δίαιτα!!!

Ποιες είναι οι πιο συχνές λάθος σκέψεις που σαμποτάρουν τη δίαιτα μας και με ποιες μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε ώστε αυτή τη φορά να τα καταφέρουμε.

Τα θέλετε όλα ή τίποτα

Βλέπετε τα πράγματα μόνο άσπρα ή μαύρα αγνοώντας το γεγονός ότι υπάρχει μια μέση οδός. Για παράδειγμα μια σκέψη που κάνουν πολλοί όταν ακολουθούν δίαιτα είναι η εξής:  «δεν κατάφερα να χάσω τα 3 κιλά που ήθελα, επομένως έκανα μια τρύπα στο νερό». Γιατί να μην δείτε το ποτήρι μισογεμάτο όμως: «Έχασα 1,5 κιλό επομένως έχω πετύχει το 50% του στόχου μου». Αν εστιάσετε σε όσα καταφέρατε και όχι σε αυτά που δεν καταφέρατε, τότε θα είναι πιο δύσκολο να τα παρατήσετε στη μέση.

Τα βλέπετε όλα μαύρα

Μήπως βλέπετε το μέλλον με υπερβολική απαισιοδοξία χωρίς να λαμβάνετε υπόψη σας τα πιο πιθανά αποτελέσματα που μπορεί να προκύψουν από την προσπάθεια σας; Αν σκέφτεστε, για παράδειγμα, ότι επειδή δεν χάσατε βάρος αυτή την εβδομάδα, δεν πρόκειται ποτέ να τα καταφέρετε, τότε είστε άδικοι με τον εαυτό σας και καθόλου αντικειμενικοί. Η σωστή αντιμετώπιση είναι να εστιάσετε στα λάθη που κάνατε και είχαν ως αποτέλεσμα να μην χάσετε τα κιλά που θέλετε και να προσπαθήσετε να τα διορθώσετε.

Σκέφτεστε τι θα πουν οι άλλοι

Αλήθεια πόσες φορές φάγατε κάτι που σας προσέφεραν και που δεν το επιθυμούσατε πραγματικά για να μην κακοκαρδίσετε τους άλλους; Μερικές φορές για να μην φανούμε αγενείς, μπορεί να φάμε κάποιο γλυκό ή σνακ που μας προσέφερε π.χ. κάποιος συνάδελφος χωρίς να το θέλουμε. Δεν υπάρχει λόγος: Μπορείτε να τους το αρνηθείτε ευγενικά.

Έχετε διαρκώς μια δικαιολογία

Συχνά επιστρατεύουμε δεκάδες δικαιολογίες του τύπου: «Αν έχεις παιδιά είναι αδύνατο να φας υγιεινά», «Δεν προλαβαίνω να γυμναστώ», «Δεν έχω χρόνο να μαγειρέψω υγιεινά» για να μην αναλάβουμε την ευθύνη των επιλογών μας.  Όλα τα παραπάνω μπορεί να φαίνονται σωστά θεωρητικά όμως στην πραγματικότητα δεν ισχύουν. Σκεφτείτε πόσοι φίλοι ή φίλες σας δεν έχουν χρόνο, κι όμως προσέχουν τη γραμμή τους. Αν ίσχυαν όλες αυτές οι δικαιολογίες, τότε δεν θα υπήρχε άνθρωπος στον κόσμο χωρίς περιττά κιλά.

Και η Δευτέρα μέρα είναι…

Ένα από τα πιο συχνά μας λάθη είναι ότι καταστρέφουμε τη δίαιτα μας, επειδή κάναμε απλά και μόνο μια διατροφική παρασπονδία. «Αφού έφαγα ένα σοκολατάκι, πάει η δίαιτα. Θα την αρχίσω ξανά από Δευτέρα», σκέφτονται πολλοί. Στην πραγματικότητα αυτό που κατέστρεψε τη δίαιτα μας είναι το μυαλό μας, και όχι το σοκολατάκι.

pathfinder.gr

Related posts

Γρήγορη απώλεια βάρους χωρίς πολύ κόπο: Χάσε 7 κιλά σε έναν μήνα με τη δίαιτα του γιαουρτιού

Κάπνισμα: Γιατί μπορεί να πάρουμε κιλά όταν «κόψουμε» το τσιγάρο

Λιποδιαλυτικό ρόφημα: Σπιτική συνταγή του λεπτού για αποτοξίνωση και γρήγορη απώλεια βάρους, με φυσικό τρόπο