Όλα έτοιμα για τον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Όλα έτοιμα για τον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015 θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 43.000 συνολικά δρομείς (στον Μαραθώνιο Δρόμο, στον Αγώνα Δρόμου 10χλμ, στον Πρωινό και Απογευματινό Αγώνα Δρόμου 5χλμ και στους Αγώνες Παίδων) στον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών.

Το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, του Υπουργείου Υγείας με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων Φορέων και Δομών παροχής Υγείας αλλά και της οργανωτικής επιτροπής του ΣΕΓΑΣ βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για να καλύψει ξανά μια τόσο απαιτητική αθλητική διοργάνωση.

Συγκεκριμένα, έχει τεθεί σε ετοιμότητα μεγάλη δύναμη του Ε.Κ.Α.Β. (αποτελούμενη από Κινητές Μονάδες με γιατρούς, ασθενοφόρα, μοτοσυκλέτες άμεσης επέμβασης και οχήματα μικρού όγκου με γιατρό – που θα κινείται συνεχώς κατά μήκος των διαδρομών, ενώ σε εξίσου υψηλό βαθμό ετοιμότητας θα τεθεί η 1η Υγειονομική Περιφέρεια, το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός», το Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ» αλλά και Κέντρα Υγείας όμορων, των διαδρομών, περιοχών.

Παράλληλα, στην υγειονομική κάλυψη του 33ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών θα συνδράμουν επιτελεία γιατρών του Ε.Κ.ΕΠ.Υ. που θα βρίσκονται στα πλήρως εξοπλισμένα Ιατρεία Παροχής Πρώτων Βοηθειών τόσο στην αφετηρία στο Μαραθώνα, όσο και στον τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο.

Πολλοί πιστεύουν ότι για μπορέσει κανείς να τρέξει  42 χιλιόμετρα και 195 μέτρα σε μια ημέρα και σε περίπου 4 ώρες σημαίνει ότι η υγεία του αθλητή βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είναι όμως έτσι; Η ιστορία και το τραγικό τέλος του πρώτου Μαραθωνοδρόμου Φειδιππίδη ο οποίος ξεψύχησε  φτάνοντας στην Αθήνα φωνάζοντας το ιστορικό ‘Νενικήκαμεν’ και έχοντας διανύσει 42,195 χλμ. το 490 π.χ., είναι σε  όλους γνωστή.

Οι μαραθωνοδρόμοι που πεθαίνουν σε προπόνηση ή σε αγώνα συνήθως γίνονται πρωτοσέλιδα, επειδή αυτές οι τραγωδίες φαίνονται σε όλους να είναι πολύ ασυνήθιστες.

Οι πιο σοβαρές επιπτώσεις από την καταπόνηση ενός  Μαραθωνίου στο ανθρώπινο σώμα μπορεί να συμπεριλαμβάνει αρρυθμία ή καρδιακή αρρυθμία ή ακόμη μια άλλη σπάνια αλλά δυνητικά θανατηφόρο  κατάσταση η οποία είναι η υπονατριαιμία.

Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικούς από τους πιο κοινούς τραυματισμούς:

•μυϊκή δυσκαμψία και πόνος
•κράμπες, τράβηγμα, θλάση, διάστρεμμα μυών ή σκίσιμο των μυϊκών ινών
• τενοντίτιδα (φλεγμονή στους τένοντες)
•παραμόρφωση κνήμης
•άκανθας πτέρνας (συγκέντρωση ασβεστίου   στις πτέρνες)
•διάρροια, ναυτία, κούραση και αλλαγή διάθεσης

 

 

Related posts

Δικό μου το σπίτι, δικοί μου κι οι κανόνες και τα παιδιά σας θα πρέπει να συμμορφώνονται μ’ αυτούς όταν μας επισκέπτονται

Αυτός 78 ετών, εκείνη 72: Ηλικιωμένοι κλέφτηκαν στην Κρήτη και άφησαν γράμμα που εξηγούν τον ανεκπλήρωτο έρωτά τους

Είναι επίσημο: Ιδού η καλύτερη πόλη σε ποιότητα ζωής στην Ελλάδα, θα άφηνες την Αθήνα για να μείνεις εκεί;